Software - Support > Installing Linux Lite

Locked out after update

<< < (2/3) > >>

firenice03:

--- Quote from: Frobozz on August 11, 2021, 03:51:15 PM ---Tried using my username 'linuxlite' as P/W, no-go.

--- End quote ---
I wanted you to enter password in ID so you can verify it looks correct... but


--- Quote ---OK, a bit more detail...

On Monday, my HP laptop refused to boot. HP logo just repeats, no boot text at all.
So, I tried to re-install 5.4 and it keeps crashing at the same point. Tried several times.
Long story short, I think it's hardware. Currently running as a LiveCD.

--- End quote ---
If you tried to reinstall and it didn't finish the install - it is most likely corrupt and hence why cannot log in...

Try a reinstall - make sure you format the root partition... *Back Up what you can* it will be gone..
*Knowing how you have the disk set up and the install process might be helpful too..





--- Quote ---So, I ran update on my Virtualbox Linuxlite 5.4 on both my Mint box and my Win 10 box.
They have BOTH locked up like this with the login screen. It's Virtualbox 6.1.22 (this is what's current in the Mint repository)

I'd prefer to have no password whatsoever on my Virtualbox machines, but that's not an option for some reason.

I'd just delete them and try again, but since the ISO seems to have not been updated since April 1st, this will just probably happen again.

--- End quote ---
You should be able to set to auto login but yeah a password even if minimal - for sudo and other elevated access...


I've updated several systems all physical without fail.
I have VB; although a slightly older version - I'll try to test tonight...


Any other system modification in place or packages??


Just thoughts..

Frobozz:

--- Quote ---I wanted you to enter password in ID so you can verify it looks correct... but
--- End quote ---

Oh, yes, KB is OK tested that before. On the VM my password is.... password. I've tried it SO many times, with both cases.


--- Quote ---If you tried to reinstall and it didn't finish the install - it is most likely corrupt and hence why cannot log in...

Try a reinstall - make sure you format the root partition... *Back Up what you can* it will be gone..
*Knowing how you have the disk set up and the install process might be helpful too..
--- End quote ---

On the laptop tried multiple installation media and 2 different HD, always fails at same point in progress bar.
I suspect there is something wrong with the HD controller chip, I tested RAM. LiveCD only now.

On the VMs, BOTH locking the exact same way after normal-seeming update with no warnings seems unlikely from corruption.



--- Quote ---I've updated several systems all physical without fail.
I have VB; although a slightly older version - I'll try to test tonight...
--- End quote ---

Try with Virtualbox 6.1.22 it's not the latest but as I said it's what's current in the Mint repository and I always use the same version for Windows


--- Quote ---Any other system modification in place or packages??
--- End quote ---

Nothing. What are the chances of a more up-to-date 5.4 ISO? What's the probable? possible? likely?  date for 5.6?

Both for my laptop (LiveCD only now it seems) and VM I'm probably going to have to wait for either.
 

firenice03:
Can you expand on where/when it fails...

If you could detail your process step by step, option chosen. it may help..
When installing do you choose to update? etc etc

Frobozz:

--- Quote from: firenice03 on August 12, 2021, 08:53:42 AM ---Can you expand on where/when it fails...

If you could detail your process step by step, option chosen. it may help..
When installing do you choose to update? etc etc

--- End quote ---

Each time I tell installation to totally format the drive. It always finds the previous failed install.
It seems it always fails with that progress bar about 3/4 the way along, it's quite far into the process.
I don't remember exactly what it says it's doing, maybe 'copying files' it's unattended.
I just get a black box that says 'fatal error'.

The first time I tried to install I did choose to update etc. as it installs, all following tries I didn't bother.

As you can see from my previous post, I tried just about everything. More than half dozen attempts.
Only thing left really is DL a different distro, but my connection is rural I don't relish a multi-gigabyte DL.

I really think there's a HW issue and that's why it initially failed to boot.
The VM issue, no clue what's going on there, but I have updated the 5.4 machine at least once with
Virtualbox 6.1.22 without issue but suspect it may still be some conflict with that?

trinidad:
Try the image from below for Vbox, https://www.osboxes.org/linux-lite/
...beyond that as far as a bare metal hardware install, zero the disk or partition first and then install. You may or may not have a hardware issue though I doubt it is a serious one, more likely PCI bus related, or RAM access related, or you misaligned disk segments which can happen when you work without pre-partitioning old OS segments.
TC

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version