You are Here:
Join our DISCORD Server - See the 'On Topic' section



No touchpad , only mouse working

Author (Read 3711 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

No touchpad , only mouse working
« Reply #1 on: February 02, 2022, 10:51:39 AM »
 

Marko94

  • New to Forums
  • *
  • 9
    Posts
  • Reputation: 0
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 5.8 64bit
Hi all,

After I installed Linux Lite 5.8 I figured that my touchpad doesnt work. Mostly I am using my mouse, but I want touchpad .

It is even didnt registered in the settings.

What to do ?

Code: [Select]
System:
  Host: SoSmooth Kernel: 5.16.0 x86_64 bits: 64 compiler: N/A
  parameters: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-5.16.0
  root=UUID=37aafaac-d3fa-4fa3-b80d-291e79215f69 ro quiet splash
  vt.handoff=7
  Desktop: Xfce 4.14.2 tk: Gtk 3.24.13 info: xfce4-panel wm: xfwm4
  dm: LightDM 1.30.0 Distro: Linux Lite 5.8 LTS
  base: Ubuntu 20.04.3 LTS (Focal Fossa)
Machine:
  Type: Convertible System: HP product: HP ENVY x360 Convertible 13-ar0xxx
  v: N/A serial: <superuser/root required> Chassis: type: 31
  serial: <superuser/root required>
  Mobo: HP model: 85DE v: 41.36 serial: <superuser/root required> UEFI: AMI
  v: F.23 date: 02/05/2021
Battery:
  ID-1: BAT0 charge: 44.1 Wh condition: 44.1/44.1 Wh (100%) volts: 17.4/15.4
  model: 333-2B-49-A KC04053XL type: Li-ion serial:  1655 status: Full
Memory:
  RAM: total: 5.74 GiB used: 3.75 GiB (65.3%)
  RAM Report:
  permissions: Unable to run dmidecode. Root privileges required.
CPU:
  Topology: Quad Core model: AMD Ryzen 5 3500U with Radeon Vega Mobile Gfx
  bits: 64 type: MT MCP arch: Zen+ family: 17 (23) model-id: 18 (24)
  stepping: 1 microcode: 8108109 L2 cache: 2048 KiB bogomips: 33537
  Speed: 1263 MHz min/max: 1400/2100 MHz boost: enabled Core speeds (MHz):
  1: 1291 2: 1269 3: 1360 4: 1272 5: 1609 6: 1417 7: 1131 8: 1392
  Flags: 3dnowprefetch abm adx aes aperfmperf apic arat avic avx avx2 bmi1
  bmi2 bpext clflush clflushopt clzero cmov cmp_legacy constant_tsc cpb
  cpuid cr8_legacy cx16 cx8 de decodeassists extapic extd_apicid f16c
  flushbyasid fma fpu fsgsbase fxsr fxsr_opt ht hw_pstate ibpb irperf
  lahf_lm lbrv lm mca mce misalignsse mmx mmxext monitor movbe msr mtrr
  mwaitx nonstop_tsc nopl npt nrip_save nx osvw overflow_recov pae pat
  pausefilter pclmulqdq pdpe1gb perfctr_core perfctr_llc perfctr_nb
  pfthreshold pge pni popcnt pse pse36 rapl rdrand rdseed rdtscp rep_good
  sep sev sev_es sha_ni skinit smap smca sme smep ssbd sse sse2 sse4_1
  sse4_2 sse4a ssse3 succor svm svm_lock syscall tce topoext tsc tsc_scale
  v_vmsave_vmload vgif vmcb_clean vme vmmcall wdt xgetbv1 xsave xsavec
  xsaveerptr xsaveopt xsaves
  Vulnerabilities: Type: itlb_multihit status: Not affected
  Type: l1tf status: Not affected
  Type: mds status: Not affected
  Type: meltdown status: Not affected
  Type: spec_store_bypass
  mitigation: Speculative Store Bypass disabled via prctl
  Type: spectre_v1
  mitigation: usercopy/swapgs barriers and __user pointer sanitization
  Type: spectre_v2 mitigation: Full AMD retpoline, IBPB: conditional, STIBP:
  disabled, RSB filling
  Type: srbds status: Not affected
  Type: tsx_async_abort status: Not affected
Graphics:
  Device-1: AMD Picasso vendor: Hewlett-Packard driver: amdgpu v: kernel
  bus ID: 04:00.0 chip ID: 1002:15d8
  Display: x11 server: X.Org 1.20.13 driver: amdgpu,ati
  unloaded: fbdev,modesetting,vesa resolution: 1920x1080~60Hz
  OpenGL:
  renderer: AMD Radeon Vega 8 Graphics (raven LLVM 13.0.0 DRM 3.44 5.16.0)
  v: 4.6 Mesa 22.0.0-devel (git-d4b6d03 2022-02-02 focal-oibaf-ppa)
  direct render: Yes
Audio:
  Device-1: AMD Raven/Raven2/Fenghuang HDMI/DP Audio vendor: Hewlett-Packard
  driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 04:00.1 chip ID: 1002:15de
  Device-2: AMD Raven/Raven2/FireFlight/Renoir Audio Processor
  vendor: Hewlett-Packard driver: snd_pci_acp3x v: kernel bus ID: 04:00.5
  chip ID: 1022:15e2
  Device-3: AMD Family 17h HD Audio vendor: Hewlett-Packard
  driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 04:00.6 chip ID: 1022:15e3
  Sound Server: ALSA v: k5.16.0
Network:
  Device-1: Realtek RTL8822BE 802.11a/b/g/n/ac WiFi adapter
  vendor: Hewlett-Packard driver: rtw_8822be v: N/A port: f000
  bus ID: 02:00.0 chip ID: 10ec:b822
  IF: wlo1 state: up mac: 40:23:43:82:63:bf
  IP v4: 192.168.0.32/24 type: dynamic noprefixroute scope: global
  broadcast: 192.168.0.255
  IP v6: fe80::4eab:1d5c:18f9:81d3/64 type: noprefixroute scope: link
  WAN IP: 109.60.127.167
Drives:
  Local Storage: total: 476.94 GiB used: 30.73 GiB (6.4%)
  SMART Message: Required tool smartctl not installed. Check --recommends
  ID-1: /dev/nvme0n1 vendor: Intel model: SSDPEKNW512G8H size: 476.94 GiB
  block size: physical: 512 B logical: 512 B speed: 31.6 Gb/s lanes: 4
  serial: BTNH94200JQV512A rev: HPS0 scheme: GPT
  Message: No Optical or Floppy data was found.
RAID:
  Message: No RAID data was found.
Partition:
  ID-1: / raw size: 196.98 GiB size: 192.89 GiB (97.92%)
  used: 7.26 GiB (3.8%) fs: ext4 dev: /dev/nvme0n1p2 label: N/A
  uuid: 37aafaac-d3fa-4fa3-b80d-291e79215f69
  ID-2: /boot/efi raw size: 571.0 MiB size: 569.9 MiB (99.80%)
  used: 8.6 MiB (1.5%) fs: vfat dev: /dev/nvme0n1p1 label: N/A
  uuid: 95F7-30E6
  ID-3: /home raw size: 268.22 GiB size: 263.01 GiB (98.06%)
  used: 23.40 GiB (8.9%) fs: ext4 dev: /dev/nvme0n1p3 label: N/A
  uuid: 7757319d-2404-488c-9adf-807d2c85b0d6
  ID-4: /run/timeshift/backup raw size: 268.22 GiB
  size: <superuser/root required> used: <superuser/root required> fs: ext4
  dev: /dev/nvme0n1p3 label: N/A uuid: 7757319d-2404-488c-9adf-807d2c85b0d6
  ID-5: swap-1 size: 11.18 GiB used: 53.0 MiB (0.5%) fs: swap
  swappiness: 60 (default) cache pressure: 100 (default) dev: /dev/nvme0n1p4
  label: N/A uuid: ec6df384-f1b5-4016-9659-b7e7873d7949
Unmounted:
  Message: No unmounted partitions found.
USB:
  Hub: 1-0:1 info: Full speed (or root) Hub ports: 4 rev: 2.0
  speed: 480 Mb/s chip ID: 1d6b:0002
  Device-1: 1-3:4 info: SHARKOON 2.4G Mouse type: Mouse
  driver: hid-generic,usbhid interfaces: 1 rev: 1.1 speed: 12 Mb/s
  chip ID: 1ea7:0064
  Device-2: 1-4:3 info: Synaptics type: <vendor specific> driver: N/A
  interfaces: 1 rev: 2.0 speed: 12 Mb/s chip ID: 06cb:00d2
  serial: acef940dc72a
  Hub: 2-0:1 info: Full speed (or root) Hub ports: 4 rev: 3.1 speed: 10 Gb/s
  chip ID: 1d6b:0003
  Hub: 3-0:1 info: Full speed (or root) Hub ports: 2 rev: 2.0
  speed: 480 Mb/s chip ID: 1d6b:0002
  Device-3: 3-1:2 info: Lite-On HP Wide Vision HD Camera type: Video
  driver: uvcvideo interfaces: 2 rev: 2.0 speed: 480 Mb/s chip ID: 04ca:709d
  Device-4: 3-2:3 info: Realtek Bluetooth Radio type: Bluetooth
  driver: btusb interfaces: 2 rev: 1.1 speed: 12 Mb/s chip ID: 0bda:b00b
  serial: 00e04c000001
  Hub: 4-0:1 info: Full speed (or root) Hub ports: 1 rev: 3.1 speed: 10 Gb/s
  chip ID: 1d6b:0003
Sensors:
  Message: No sensors data was found. Is sensors configured?
Info:
  Processes: 280 Uptime: 1h 27m Init: systemd v: 245 runlevel: 5 Compilers:
  gcc: 9.3.0 alt: 9 Shell: bash v: 5.0.17 running in: xfce4-terminal
  inxi: 3.0.38
 

 

-->
X Close Ad

Join our DISCORD Server - See the 'On Topic' section