You are Here:
Linux Lite 4.6 Final has been released. See the Release Announcements section for more information.



[ SOLVED ] Display bug in network connection settings

Author (Read 2583 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Display bug in network connection settings
« on: August 03, 2016, 07:23:25 AM »
 

JmaCWQ

  • Forum Regular
  • ***
  • 227
    Posts
  • Country: 00
  • Reputation: 44

  • Linux Lite: 1.0.0
Noticed this when LL 3.0 was released but forgot about it until now when I just finished an install of LL 3.0.
When changing the IPv4 settings in a wired network connection from automatic to manual all appears well when saving.



Open up the settings again & click on the IPv4 tab and the display of the netmask shows 24 instead of 255.255.255.0 like it should.



Click on the netmask entry to edit and it shows the entry being edited over on the left, partially covering the address entry instead of being in the position of the netmask entry in the middle that's being edited.



Doesn't affect the connection at all, just how it displays in the settings.
Last Edit: August 04, 2016, 01:14:34 AM by Jerry
 


Re: Display bug in network connection settings
« Reply #1 on: August 03, 2016, 08:38:21 AM »
 

trinidad

  • Gold Level Poster
  • *******
  • 999
    Posts
  • Country: us
  • Reputation: 178
  • Linux Lite Member
    • dbts-analytics.com

  • Linux Lite: 4.4 64bit

  • CPU: AMD A8 5500 4 cores

  • MEMORY: 8Gb

  • VIDEO CARD: AMD/ATI Radeon HD 7560D
/24 is the same things as 255.255.255.0. No need to change it. Cheat code.

TC
All opinions expressed and all advice given by Trinidad Cruz on this forum are his responsibility alone and do not necessarily reflect the views or methods of the developers of Linux Lite. He is a citizen of the United States where it is acceptable to occasionally be uninformed and inept as long as you pay your taxes.
 

Re: Display bug in network connection settings
« Reply #2 on: August 03, 2016, 07:43:51 PM »
 

JmaCWQ

  • Forum Regular
  • ***
  • 227
    Posts
  • Country: 00
  • Reputation: 44

  • Linux Lite: 1.0.0
Interesting, only cheat codes I'd heard of before now are used for ZSNES.
Thanks.

EDIT: went to mark as solved but no solved prefix shown.
Last Edit: August 03, 2016, 07:47:46 PM by JmaCWQ
 

Re: Display bug in network connection settings
« Reply #3 on: August 03, 2016, 07:56:16 PM »
 

LL-user

  • I come here a lot
  • *****
  • 447
    Posts
  • Country: 00
  • Reputation: 213
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 2.8 64bit
EDIT: went to mark as solved but no solved prefix shown.

As far as I know the "solved" tag can only be utilized under Support categories.
 

Re: Display bug in network connection settings
« Reply #4 on: August 03, 2016, 07:58:12 PM »
 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 7071
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 662
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 3.8 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 960
EDIT: went to mark as solved but no solved prefix shown.

As far as I know the "solved" tag can only be utilized under Support categories.
Correct. This should have gone under Hardware Support, Network. Then it can be marked Solved.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

 

Re: Display bug in network connection settings
« Reply #5 on: August 03, 2016, 08:13:49 PM »
 

JmaCWQ

  • Forum Regular
  • ***
  • 227
    Posts
  • Country: 00
  • Reputation: 44

  • Linux Lite: 1.0.0
Apologies for posting in the wrong section again.
 

Re: Display bug in network connection settings
« Reply #6 on: August 04, 2016, 01:13:54 AM »
 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 7071
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 662
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 3.8 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 960
Moved, fixed.
 

Re: Display bug in network connection settings
« Reply #7 on: December 22, 2016, 12:26:18 AM »
 

prajik

  • New to Forums
  • *
  • 1
    Posts
  • Country: in
  • Reputation: 0
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 3.2 32bit

  • CPU: i3

  • MEMORY: 4Gb
Sir,
I have the same issue.
Netmask showing 24 instead of 255.255.255.0

My Internet is through proxy. I set proxy in Firefox's settings. It is working.
Also i set proxy in 'Synaptic Package Manager'. It is also working.
LAN also working.

But I cannot access Internet through Terminal (ie. for commands like 'apt-get update' etc.).
I installed 'dconf-editor' and set the proxy in it. But still I cannot access Internet through Terminal.

This problem is for LL 3.0 & LL 3.2.
I have used LL 2.6. and there was no problem.


Please Help.


Last Edit: December 22, 2016, 12:29:33 AM by prajik
 


Tags:
 


Linux Lite 4.6 Final has been released. See the Release Announcements section for more information.