Hardware - Support > Video Cards

Installation breaks on configuring nvidia-340

<< < (2/3) > >>

Jerry:
What are your system specs?

Sent from my mobile phone using Tapatalk

Lu Lupan:

--- Quote from: Jerry on April 14, 2021, 04:22:39 AM ---What are your system specs?

Sent from my mobile phone using Tapatalk

--- End quote ---

Hi Jerry thanks for following this up. 🙂🙂🙂
These are my system s specs.
Fujitsu ESPRIMO V6555 DDR2-SDRAM (4Gb) 1280 x 800 pixels Intel® Core™2 Duo 3 GB 250 GB NVIDIA GeForce 8200M G 

I have news. In the offchance of some hard disk troubles I've tried the following:

Reformatted sda as follows:
Sda1 ext4 100 GB
Sda3 swap 8gb
Sda4 ext4 100gb
Sda5 ext4 292gb

I've installed Ubuntu 20.04 on sda1. Didn't work either, Just again, but at least now I have a working grub with a "sacrificial os" on the partition I was suspicious of, sda1.

I've installed Linux Lite on sda4.  Set sda3 as swap, and sda5 as home.
I have installed it on safe mode, with nomodeset, and unchecking the proprietary drivers option.
Apparently all good, but at the required restart it just hangs, no ctrl alt canc, and I end up having to push the off button.

At next restart, i try booting Lite, and It all eventually hangs on again. Button shutdown again...
So I try recovery mode, enable connection, repair broken packages, fix grub, and resume boot.... Well It all works great now!!!
But..
Only up to next restart... When it All hangs again.
So back to recovery, do the same steps described, but this time:  once logged in, the Lite screen appears, but I cannot interact with anything.
So I ctrl alt F2 into terminal, I get asked credentials again, I'm in... But really don't know what to try next.

Now, the thing Is, when (in recovery mode) the repair of broken packages was performed, a lot of stuff was downloaded and installed, and I am sure I have seen some dreaded Nvidia and Xorg words scrolling up on the list of files.😱😥🙄
I would really like to know if and how I could revert to the non Legacy configuration through Terminal...
Any chance you could help me with a step by step on It?
I am not quite ready to give up yet.
My daughter has gotten quite fond of that feather she's seen me struggling for in the last few days 😅, you are, it's her laptop I'm trying to sort out.



Jerry:
Follow the Install instructions in the Help Manual. Do not set up a swap file, they are automatically set. Keep everything simple. Eg. Install to the first disk, not the second or third etc.

Sent from my mobile phone using Tapatalk

Lu Lupan:

--- Quote from: Jerry on April 14, 2021, 09:32:27 AM ---Follow the Install instructions in the Help Manual. Do not set up a swap file, they are automatically set. Keep everything simple. Eg. Install to the first disk, not the second or third etc.

Sent from my mobile phone using Tapatalk

--- End quote ---




Unfortunately that's not working doing it the straightforward way 😿.
I've tried It about 8 times the simple way. I got the strangest errors, different each single time. I'm quite close to giving It up

Jerry:
Yes, it looks as though your hardware is just too old for our OS. Have you tried one of our builds from Series 4.x?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version