You are Here:
Download Linux Lite 5.4 RC1 today - See Release Announcements



No sound for chrome, VLC working

Author (Read 3188 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

No sound for chrome, VLC working
« on: December 19, 2014, 04:01:45 AM »
 

rakeshtp

  • Guest
When I installed LL 2.2, there was no sound at all. Then somehow I changed the default output to analogue speakers form HDMI, sound appeared in VLC. Chrome is still dumb. Version 39.0.2171.95. The manual didint fix this issue. The indicators are moving with the voice form the video in chrome but nothing comes out. I tried to install flash plugin but it is not showing up in plug ins. This is the details of adobe flash in chrome plugin -- Adobe Flash Player - Version: 16.0.0.235
             Shockwave Flash 16.0 r0
Name:   Shockwave Flash
Description:   Shockwave Flash 16.0 r0
Version:   16.0.0.235
Location:   /opt/google/chrome/PepperFlash/libpepflashplayer.so
Type:   PPAPI (out-of-process


Here is my alsa after changing default HDMI to analouge and disabling auto mute
Can anybody help ? Thanks in advance
R
Last Edit: December 29, 2014, 07:14:26 PM by Jerry
 


Re: No sound for chrome, VLC working
« Reply #1 on: December 29, 2014, 04:45:43 PM »
 

altman

  • Gold Level Poster
  • *******
  • 740
    Posts
  • Reputation: 43
  • Linux Lite Member
Can you get the results of this command in terminal ! Someone might give you a hand . 

aplay -l

What s the computer also .
HP DV7 i7 2670QM 500.1GB 8GB Ram Dual-Boot LL2.4 Beta / Extix 15.1.1 64-bit 
Dell Inspiron 1720 CrunchBang 11

Duckduckgo ( for now )
 

Re: No sound for chrome, VLC working
« Reply #2 on: December 29, 2014, 07:20:38 PM »
 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 7910
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 744
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 5.2 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 1650

  • Kernel: 5.x
rakeshtp, see here for posting images - https://www.linuxliteos.com/forums/index.php?topic=29.0

Go into your home folder, go to View, Show hidden files. Rename the .pulse folder to .pulse.old, then reboot. Once rebooted don't change any sound settings.
Now use the posting guide link from above to show us a screenshot of each tab from Sound Settings. Make sure Chrome is running and a Youtube video is playing in the background when you take the screenshot.
 


Tags:
 


Download Linux Lite 5.4 RC1 today - See Release Announcements