Hardware - Support > Sound

No sound coming from speaker!!

(1/2) > >>

This PC:
I was using LL 4.8 earlier but now i have installed LL 3.8 (32-bit) due to some perfomance issues on my old machine.
Now i'm getting sound issues in 3.8. What should i do? The sound is fine in windows 7 (dual boot) and also in previously installed versions of LL (4.8 and 5.0)

from `lsusb` command:

--- Code: [email protected]:~$ lsusb
Bus 001 Device 003: ID 0bda:f179 Realtek Semiconductor Corp.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 003 Device 003: ID 1c4f:0002 SiGma Micro Keyboard TRACER Gamma Ivory
Bus 003 Device 002: ID 093a:2510 Pixart Imaging, Inc. Optical Mouse
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 002: ID 0d8c:013c C-Media Electronics, Inc. CM108 Audio Controller
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
[email protected]:~$
--- End code ---

from `lshw` command:

--- Code: --- *-multimedia
             description: Audio device
             product: NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller
             vendor: Intel Corporation
             physical id: 1b
             bus info: [email protected]:00:1b.0
             version: 01
             width: 64 bits
             clock: 33MHz
             capabilities: bus_master cap_list
             configuration: driver=snd_hda_intel latency=0
             resources: irq:28 memory:fe978000-fe97bfff

--- End code ---

The device is detected and i can play audio/video files but only sound is not coming. Needs help...

TheDead:
Hi,

If you are connected in HDMI, it could be that the sound goes to the monitor.
Wihout any programs opened, you have to select the sound output in the bottom right corner with the little speaker. (right click I think).
Or, it could be that you have to tuen on the speakers BEFORE turning on the computer.
If it's a laptop, check that the "mute" audio key is not activated.

This PC:
I am using desktop computer and my settings are like this:





Windows7 is playing sound very fine.

TheDead:
Hi, you seem to have at least two audio cards.
Since there is no way to tell you which to use
Before opening an application, click on the speaker icon and choose an output.
If no sound, close all apps, go on to the next output and try again.

Again, make sure to have the headphose or speakers plugged in BEFORE booting the computer.

Good luck!

This PC:
I didn't understand what should i change. There's nothing i can change except the Port value (which did nothing). How can i change the output device? Those windows doesn't show any way to change output device.

I didn't mention (sorry for that) that I'm using a usb audio card by Enter-world (but I don't know what it is technically called) and the in-built audio device doesn't work.
And I've connected it with amplifier.

This is my speaker setup and sound card.



Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version