You are Here:
Download Linux Lite 5.2 today - See Release Announcements



[ ABANDONED ] No sound with Creative Labs [SB X-Fi Xtreme Audio] CA0110-IBG

Author (Read 3025 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

No sound with Creative Labs [SB X-Fi Xtreme Audio] CA0110-IBG
« on: February 23, 2017, 04:41:02 PM »
 

JohnD

  • Occasional Poster
  • **
  • 69
    Posts
  • Country: de
  • Reputation: 10

  • Linux Lite: 4.8 64bit

  • CPU: Dual core AMD Athlon II X2 240

  • MEMORY: 2Gb

  • VIDEO CARD: NVIDIA C61 [GeForce 7025 / nForce 630a]

  • Kernel: 4.x
Yesterday I visited someone. I had installed Linux Lite 3.2 at his PC. Yesterday I was very unconcentrated. As an result I failed in fixing the sound problem. There is no sound output. Here are following the system data. Is it possible that I only need to install ubuntu-restricted-extras to fix the problem? 

Code: [Select]

olaf@blackpc:~$ inxi -Fz
System:    Host: blackpc Kernel: 4.4.0-64-generic x86_64 (64 bit)
           Desktop: Xfce 4.12.3 Distro: Ubuntu 16.04 xenial
Machine:   Mobo: MICRO-STAR INTERNATONAL model: MS-7523 v: 1.0
           Bios: American Megatrends v: V1.1 date: 09/05/2008
CPU:       Dual core Intel Core2 Duo E8400 (-MCP-) cache: 6144 KB
           clock speeds: max: 2999 MHz 1: 2999 MHz 2: 2999 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV710 [Radeon HD 4350/4550]
           Display Server: X.Org 1.18.4 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1360x768@60.02hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on AMD RV710 (DRM 2.43.0 / 4.4.0-64-generic, LLVM 3.8.0)
           GLX Version: 3.0 Mesa 12.0.6
Audio:     Card-1 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV710/730 HDMI Audio [Radeon HD 4000 series]
           driver: snd_hda_intel
           Card-2 Creative Labs [SB X-Fi Xtreme Audio] CA0110-IBG
           driver: snd_hda_intel
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.4.0-64-generic
Network:   Card-1: NVIDIA MCP55 Ethernet driver: forcedeth
           IF: enp0s17 state: up speed: 1000 Mbps duplex: full
           mac: <filter>
           Card-2: NVIDIA MCP55 Ethernet driver: forcedeth
           IF: enp0s18 state: down mac: 00:21:85:1b:06:95
Drives:    HDD Total Size: 117.0GB (7.8% used)
           ID-1: /dev/sda model: SAMSUNG_HD080HJ size: 80.0GB
           ID-2: /dev/sdb model: WDC_WD360GD size: 37.0GB
Partition: ID-1: / size: 17G used: 5.7G (37%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           ID-2: /home size: 55G used: 895M (2%) fs: ext4 dev: /dev/sda6
           ID-3: swap-1 size: 2.15GB used: 0.03GB (1%) fs: swap dev: /dev/sda5
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: 40.0C mobo: N/A gpu: 50.0
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 203 Uptime: 1:29 Memory: 943.0/1999.6MB
           Client: Shell (bash) inxi: 2.2.35

Regards
JohnD
Last Edit: July 16, 2017, 07:54:50 PM by Jerry
"Show up on time, know your lines, and don't bump into the furniture."
 


Re: No sound with Creative Labs [SB X-Fi Xtreme Audio] CA0110-IBG
« Reply #1 on: February 23, 2017, 04:55:38 PM »
 

bitsnpcs

  • Platinum Level Poster
  • **********
  • 3180
    Posts
  • Country: 00
  • Reputation: 300

  • Linux Lite: 3.2 64bit
Hello JohnD,

this may help. Also at base of that page see ALSA link.

You can install restricted extras in LL from the Menu>System>Lite Software.
Last Edit: February 23, 2017, 05:01:43 PM by bitsnpcs
 


Tags:
 


Download Linux Lite 5.2 today - See Release Announcements