Hardware - Support > Sound

Integrated webcam produces videos with awful noise - using guvcview

(1/1)

firenice03:
@b930306625

Please create new threads for questions.. You find a better response with new...
Especially with threads over a year old..

Also adding system/device info may help those that when replying...

b930306625:
Hey guys! I got a new webcam in yesterday, and when I tried it out I noticed some weird whirring/vibrating sounds on the recording. It sounds like it's coming directly from the webcam itself, and I haven't got a clue how to fix it. I've got the Logitech HD Pro C920 webcam. I basically had to toss the last 3 video's I attempted because the sound was so annoying to me. Nox Vidmate VLC I can try upload a short clip if nobody has any clue what I'm talking about.

Şerban S.:

--- Quote from: Anais on May 28, 2020, 12:26:06 PM ---Hello everybody  :),
[...] I have a soundproblem with my integrated webcam, [...] I am using guvcview as a software tool. [...]
--- End quote ---
See this post below. I answered there:
SimpleScreenRecorder. Best screencast recorder ever!
Vokoscreen.
GuvcView, is old and does nothing as it should.
See this:
https://www.linuxliteos.com/forums/sound/no-sound-on-video-for-webcam-booth/

Anais:
Hello everybody  :),

I am quite new to linux lite (using linux mint before) and I have a soundproblem with my integrated webcam, don't know if I am in the right place here. I am using guvcview as a software tool. My first attempts to record a video were quite successful, but ever since then, I get an awful noise as a result - as if the camera would now record very directly my computer's fans noise (I hope you get what I mean, I am German...). You can't even listen to the records :-( - sorry, I would not bother you with this if I would not have tried EVERYTHING to solve the problem. Yes, after my two initial records, I did try to improve the sound a little in general on the guvcview board, which may have caused the change?, although I tried to put it back to default afterwards. Does anyone have any idea? - Did I brake my webcam :-(?

Any recommendation will be greatly appreciated
Anais

Navigation

[0] Message Index

Go to full version