You are Here:
Join our DISCORD Server - See the 'On Topic' section



Installation bug with luks lvm: missing cryptsetup-initramfs package in RC 6.0

Author (Read 1894 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 8564
    Posts
  • Reputation: 795
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 6.0 64bit

  • CPU: Intel Core i9-10850K CPU @ 3.60GHz

  • MEMORY: 32Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 1650

  • Kernel: 5.x
Fixed in 6.0 Thanks!
 

 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 8564
    Posts
  • Reputation: 795
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 6.0 64bit

  • CPU: Intel Core i9-10850K CPU @ 3.60GHz

  • MEMORY: 32Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 1650

  • Kernel: 5.x
Thanks, I'll take a look.
 

 

jack019

  • New to Forums
  • *
  • 3
    Posts
  • Reputation: 0
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 5.8 64bit

  • Kernel: 5.x
Hello, I tried to install Linux Lite 6.0 RC1 with LVM and luks encryption enabled, but when I first started it, it dropped to a initramfs prompt instead of prompting for the password to decrypt the luks partition.

Then I checked if initramfs was including the dm-crypt.ko module, but found out it was missing.
In the end I realized the package cryptsetup-initramfs was missing from the distribution, and in order to fix the issue I had to launch the live iso, then manually mount the encrypted root partition and chroot into it, and finally install the package cryptsetup-initramfs manually.

So please check if the package cryptsetup-initramfs is included on installation.
« Last Edit: June 25, 2022, 10:33:29 PM by Jerry »
 

 

-->
X Close Ad

Join our DISCORD Server - See the 'On Topic' section