You are Here:
Linux Lite 5.0 Final is now available for download and installation



Recent Posts

Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10
51
Installing Linux Lite / Re: Linux Lite 5.0 USB only shows "grub>"
« Last post by Moltke on June 03, 2020, 08:17:26 AM »
Thank you for the quick response!

I tried again with Etcher. Windows can't read the USB drive after flashing. My BIOS did recognize it this time and I managed to run LL (woohoo!). But then after rebooting my BIOS stopped recognizing the USB drive as bootable (never had this issue with other distros).

So it kind of works but requires some retries and Windows doesn't like the image at all. I don't know if it's a problem with Etcher or with the image. Other distros boot perfectly from USB on my machine so it may be unlikely that it's a local issue.

Any ideas? Does anything of what I mentioned sound familiar?

That is regular etcher behaviour; it formats the USB so Windows can't see it. I suggest you use rufus https://rufus.ie/ to burn the .iso in Windows and ty to boot again after doing so. I've used it and it's worked so far, haven't tried with LL 5.0 though.
52
Installing Linux Lite / Re: Linux Lite 5.0 USB only shows "grub>"
« Last post by Jerry on June 03, 2020, 03:44:26 AM »
Try another burn, this time with Etcher open, press Ctrl + Shift + i That will bring up the dev console, set it to Verbose so you can see what is happening live. Take note of any errors and see if they exist here - https://github.com/balena-io/etcher/issues
53
Installing Linux Lite / Re: Linux Lite 5.0 USB only shows "grub>"
« Last post by Amit Lavon on June 03, 2020, 03:31:26 AM »
Thank you for the quick response!

I tried again with Etcher. Windows can't read the USB drive after flashing. My BIOS did recognize it this time and I managed to run LL (woohoo!). But then after rebooting my BIOS stopped recognizing the USB drive as bootable (never had this issue with other distros).

So it kind of works but requires some retries and Windows doesn't like the image at all. I don't know if it's a problem with Etcher or with the image. Other distros boot perfectly from USB on my machine so it may be unlikely that it's a local issue.

Any ideas? Does anything of what I mentioned sound familiar?
54
Other / Re: update error
« Last post by firenice03 on June 02, 2020, 10:07:14 PM »
@Maxwell Hasenhindl

The PPA's are the issue...

To remove an offending PPA...

Uncheck the PPA from "Software and Updates" under the "Other Software" tab..Then try running updates again.. You can update from terminal or from Menu > Favorites > Install Updates


Also within the manual  https://www.linuxliteos.com/manual/software.html#pparem
Modify message
55
Other / update error
« Last post by Maxwell Hasenhindl on June 02, 2020, 08:53:49 PM »
I'm just wondering what i did to get this and if i can fix it




===========================
Install Updates Error log
===========================
Install Updates could not fetch the package cache information lists.
Go to https://www.linuxliteos.com/forums/ and paste the log below into a new or existing thread for assistance.

============ Log ===========

Hit:1 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu focal InRelease
Hit:2 http://archive.canonical.com/ubuntu focal InRelease
Ign:3 http://ppa.launchpad.net/webupd8team/java/ubuntu focal InRelease
Hit:4 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu focal-updates InRelease
Get:5 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu focal-backports InRelease [98.3 kB]
Get:6 http://security.ubuntu.com/ubuntu focal-security InRelease [107 kB]
Err:7 http://ppa.launchpad.net/webupd8team/java/ubuntu focal Release
  404  Not Found [IP: 2001:67c:1560:8008::15 80]
Hit:8 http://repo.linuxliteos.com/linuxlite emerald InRelease
Reading package lists...
E: The repository 'http://ppa.launchpad.net/webupd8team/java/ubuntu focal Release' does not have a Release file.
56
On Topic / Re: New LL Web Site
« Last post by firenice03 on June 02, 2020, 08:31:27 PM »
And very nice viewing from my phone, all fit nicely and was able navigate around without effort.

Kudos!!
57
On Topic / Re: New LL Web Site
« Last post by Jerry on June 02, 2020, 05:50:14 PM »
I like the new website, too.

Thanks :)
58
Installing Linux Lite / Re: Linux Lite 5.0 USB only shows "grub>"
« Last post by Jerry on June 02, 2020, 05:49:52 PM »
Start from scratch. Format the USB to fat32. In Windows get the latest Etcher here - https://github.com/balena-io/etcher/releases/download/v1.5.95/balenaEtcher-Setup-1.5.95.exe
The drive should not be unreadable, make sure your BIOS is set correctly to boot the USB device first and/or press the correct key to boot from device when your pc starts, eg. on my HP laptop, it's F9.
59
Installing Linux Lite / Re: Linux Lite 5.0 USB only shows "grub>"
« Last post by Amit Lavon on June 02, 2020, 05:04:24 PM »
Update:

I tried to flash the drive from Linux using dd. After that I did get the boot menu (yay!), but then when I selected run live mode it said "you need to load the kernel first".

Huh?
60
Installing Linux Lite / Linux Lite 5.0 USB only shows "grub>"
« Last post by Amit Lavon on June 02, 2020, 04:05:46 PM »
Hello. I just heard of LL and I'm excited to try it out  ;D

I flashed the 5.0 ISO on my USB drive and rebooted my PC. When booting from the USB drive, all I get is a "grub>" command line. No loading screen or anything. I expect a live version to run, correct me if that's not what it should do.

I am on Win10; BIOS Mode = Legacy; PC is about 6 years old.

I tried using Etcher to flash the drive as recommended. It reported success but rendered the drive unreadable. I tried Linux-Live and Rufus which I typically use for other Linux distros. They flashed the drive successfully but then I got the grub thing.

How can I make LL run? Happy to provide additional information if needed.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10

Linux Lite 5.0 Final is now available for download and installation