Hardware - Support > Printing and Scanning

Trouble setting up local Epson et-2750 prnter

(1/2) > >>

hnieberding:
Hi there,

I need some help to set up my Epson et-2750 inkjet printer. It is connected to by PC via a usb cable.
I downloaded and installed the EPSON drivers and utility - the scanner works perfectly, but the printer doesn't.

When I use the menu setup, it sees the printer but I can't print the test page.
Wen I use the CUPS web interface - same problem.

Kernel & Operating System Information
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 20.04.2 LTS
Release: 20.04
Codename: focal
Kernel 5.4.0-73-generic #82-Ubuntu SMP Wed Apr 14 17:39:42 UTC 2021 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

USB Information
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 008: ID 04b8:112a Seiko Epson Corp. ET-2750 Series  <== that's the one!
Bus 001 Device 005: ID 8087:0026 Intel Corp.
Bus 001 Device 007: ID 045e:0812 Microsoft Corp.
Bus 001 Device 006: ID 046d:c52b Logitech, Inc. Unifying Receiver
Bus 001 Device 004: ID 046d:c52f Logitech, Inc. Unifying Receiver
Bus 001 Device 002: ID 1a40:0101 Terminus Technology Inc. Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

usblp kernel module is loaded.

ls -l /dev/bus/usb/*/*
crw-rw-r--  1 root root 189,   0 May 13 17:07 /dev/bus/usb/001/001
crw-rw-r--  1 root root 189,   1 May 13 17:07 /dev/bus/usb/001/002
crw-rw-r--  1 root root 189,   3 May 13 17:07 /dev/bus/usb/001/004
crw-rw-r--  1 root root 189,   4 May 13 17:07 /dev/bus/usb/001/005
crw-rw-r--  1 root root 189,   5 May 13 17:07 /dev/bus/usb/001/006
crw-rw-r--  1 root root 189,   6 May 13 17:07 /dev/bus/usb/001/007
crw-rw-r--+ 1 root lp   189,   7 May 13 17:21 /dev/bus/usb/001/008
crw-rw-r--  1 root root 189, 128 May 13 17:07 /dev/bus/usb/002/001
crw-rw-r--  1 root root 189, 256 May 13 17:07 /dev/bus/usb/003/001
crw-rw-r--  1 root root 189, 384 May 13 17:07 /dev/bus/usb/004/001

ls -l /dev/usb/lp*
ls: cannot access '/dev/usb/lp*': No such file or directory

Is this the problem? If so, how do I create lp0?

Regards
Hagen

Jerry:
http://download.ebz.epson.net/dsc/search/01/search/?OSC=LX put in et-2750

hnieberding:
Update: complete removal and subsequent re-installation of the CUPS system made no difference.

Any help is greatly appreciated!

Regards
Hagen

hnieberding:

--- Quote from: Jerry on May 13, 2021, 02:30:50 PM ---http://download.ebz.epson.net/dsc/search/01/search/?OSC=LX put in et-2750

--- End quote ---

Thanks Jerry! I did that but did not find anything to help me specifically.
Regards

Jerry:
That's bizarre.

Sent from my mobile phone using Tapatalk

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version