Software - Support > Other

xfce4-panel: some icons missing (sometimes)

<< < (2/2)

stevef:

--- Quote ---What do you think of it?
--- End quote ---

For me the issue is very rare.
At worst it is a temporary inconvenience and very easy to work around.
The value of using a stable and supported platform with LTS status is much greater.

Rosika:
Hi again,  :)

just another question.

Now that I´ve learned that the 4.18 version of the xfce4-panel doesn´t have the problem discussed here... what about this procedure:


--- Code: ---sudo add-apt-repository ppa:xubuntu-dev/staging
--- End code ---

and then:

--- Code: ---sudo apt update
sudo apt upgrade
--- End code ---
This would provide


--- Code: ---xfce4-panel/jammy 4.18.2-1~bpo22.04 amd64 [aktualisierbar von: 4.16.3-1]
--- End code ---
but it would also affect 45 other packages... :023:

So I´m not quite sure about that. Can this be considerd to be really safe?

As far as I know Linux Lite is making use of a modified version of the xfce DE.
I´ve no idea whether using the xubuntu-dev/staging ppa would interfere with this “speciality” or not…

What do you think of it?

Many thanks and many greetings from Rosika.  :wave

Rosika:
Hello @stevef,  :)

thank you very much for your answer.

Also: thanks for the link. I´ll read it through carefully.

It´s good to know I´m not alone with this "problem".  ;)

--- Quote ---I think it is this xfce bug which should be fixed in in xfce4-panel 4.16.4 and 4.17.0
--- End quote ---
O.K. This gives me some hope then. I´ll gladly wait for updates on the present panel, knowing the issue will likely be fixed then.

--- Quote ---Another workaround suggested is to just hover the mouse pointer over the launcher area
--- End quote ---
Great, I´ll try that next time.


--- Quote ---normally just use Alt Tab to find the missing application and the panel eventually self fixes
--- End quote ---

Good to know. I´ll try that as well.


So now I know a bit more about the subject.
Thanks a lot for your help.  :043:

Many greetings from Rosika  :wave

stevef:
I've experienced this on occasionally.

I think it is this xfce bug which should be fixed in in xfce4-panel 4.16.4 and 4.17.0

https://gitlab.xfce.org/xfce/xfce4-panel/-/issues/188

Another workaround suggested is to just hover the mouse pointer over the launcher area.
I never remembered to try that - normally just use Alt Tab to find the missing application and the panel eventually self fixes.

Rosika:
Hi all,  :)

I´m using Linux Lite 6.2 which makes use of (a modified version of) the xfce DE. By default it comes with the xfce-panel. The version of the panel LL uses is 4.16.3-1.
I´m sure you all know that.  ;)

Every now and then I notice that some icons are missing from the panel. Those icons should be visible at all times when a certain programme/process is started.

Here´s an example:

I start nixnote2 and the respective nixnote-icon is shown in the panel. That´s alright so far. But suddenly - seemingly out of nowhere - the icon vanishes although the nixnote process is still running.

The same can theoretically happen to any other icon, like the Linux Lite Terminal-icon.  :-[

However: when I restart the panel process with "xfce4-panel -r" all icons are there again. Well, although this seems not to be anything major it still can be a bit annyoing to a certain extent.

Curiously enough there are days when all works well, without any hiccups but today I needed to restart the panel already twice...  :032:

Has anyone of you encoutered anything similiar to that? And if so, could you fix the issue?

Many thanks for your help in advance and many greetings

Rosika  :wave

P.S.:

BTW: there are no log entries indicating that something would not be right. I looked for that with lnav.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version