You are Here:
Linux Lite 5.2 RC1 is now available for download and testing



Unknown Error & System Report

Author (Read 3070 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Unknown Error & System Report
« on: June 08, 2015, 03:03:52 AM »
 

JmaCWQ

  • Forum Regular
  • ***
  • 227
    Posts
  • Country: 00
  • Reputation: 44

  • Linux Lite: 1.0.0
Hello All,

Using LL2.0

Anyone know what this error below means?
Noticed it a few times over the last week or so, appears to be random but becoming more frequent, not really sure what sets it off.
Click Close and it goes away, I've never seen it come back in the same session after closing it, can happen at the beginning, middle or end of a session.
I get the impression reading it something is trying to phone home but it's being blocked causing the error to appear.
No mention of any error in the logs that I can find.

Also the system report appears to have broken, not sure when, sometime between January & now, lol, I realise that's not much help but all that happens is it opens a Terminal window that says "Create System Report" on the top window header (where you double click to maximise or minimise) & in the Terminal window itself the cursor just flashes right at the top left and nothing else happens, left it for half an hour & still nothing.
That window remains unresponsive, no text or commands can be entered manually but it closes ok.

Not sure if the 2 are related or not, just wondering if anyone might have an idea or can suggest something I can try to track what's going on.


Thanks



Last system report attached, old one from January this year, last time I did one.


[attachment deleted by admin, expired]
Last Edit: June 08, 2015, 03:07:02 AM by JmaCWQ
 


Re: Unknown Error & System Report
« Reply #1 on: June 09, 2015, 05:11:36 AM »
 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 7741
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 732
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 5.0 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 1650

  • Kernel: 5.x
 

Re: Unknown Error & System Report
« Reply #2 on: June 09, 2015, 05:16:04 AM »
 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 7741
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 732
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 5.0 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 1650

  • Kernel: 5.x
Regarding the screenshot error you posted, disconnect any network connections, go into Network Manager and delete all the listed and saved connections. Then reboot and rejoin your network.
 

Re: Unknown Error & System Report
« Reply #3 on: June 09, 2015, 06:28:13 PM »
 

JmaCWQ

  • Forum Regular
  • ***
  • 227
    Posts
  • Country: 00
  • Reputation: 44

  • Linux Lite: 1.0.0
Thank you Jerry, will let you know how it goes once I get time to do those things.
 

Re: Unknown Error & System Report
« Reply #4 on: June 09, 2015, 08:35:32 PM »
 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 7741
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 732
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 5.0 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 1650

  • Kernel: 5.x
No problem at all JmaCWQ, good luck :)
 

Re: Unknown Error & System Report
« Reply #5 on: June 12, 2015, 11:35:50 AM »
 

JmaCWQ

  • Forum Regular
  • ***
  • 227
    Posts
  • Country: 00
  • Reputation: 44

  • Linux Lite: 1.0.0
Ok had a bit of time so I installed and ran the upgrade tool successfully then rebooted.
Startup was fine, no problems.
I then disconnected the active network connection (ethernet) deleted all connections from Network Connections, rebooted, created the ethernet connection again & internet works ok.
That unknown error hasn't appeared again after first I posted about it here.

Trying to do a System Report it starts ok now but stalls at 'Collecting Network Information'
Left it alone for over half an hour now & it won't go any further than shown in the pic.





EDIT: it does create the HTML Hardinfo report ok when going Menu > System > System Information > Generate Report.
Last Edit: June 12, 2015, 11:47:32 AM by JmaCWQ
 

Re: Unknown Error & System Report
« Reply #6 on: June 12, 2015, 12:22:19 PM »
 

misko_2083

  • Gold Level Poster
  • *******
  • 687
    Posts
  • Reputation: 190
  • Linux Lite Member

  • CPU: Dual core Pentium E5700 3GHz

  • MEMORY: 3Gb

  • VIDEO CARD: GeForce GT 430
I think I know what is it.
Must have happened when repository was reset. I remember I fixed that at some point.
Run this:
Code: [Select]
sudo leafpad /usr/scripts/systemreportWhen leafpad opens press Ctrl+F
Type in more and click find.
change more to cat in this line. Make sure there is a space after cat.
Code: [Select]
more /etc/network/interfaces >> /tmp/systeminfo-"${DATE}".txtNow the line looks like this:
Code: [Select]
cat /etc/network/interfaces >> /tmp/systeminfo-"${DATE}".txtSave the changes. Ctrl+S or from the menu File -> Save

You probably have several pages when this command is called
Code: [Select]
more /etc/network/interfacesAnd more expects user input in that case.
 

Re: Unknown Error & System Report
« Reply #7 on: June 12, 2015, 03:44:12 PM »
 

JmaCWQ

  • Forum Regular
  • ***
  • 227
    Posts
  • Country: 00
  • Reputation: 44

  • Linux Lite: 1.0.0
Thank you Misko, that worked & it finishes generating the report now.


[attachment deleted by admin, expired]
 

Re: Unknown Error & System Report
« Reply #8 on: June 12, 2015, 07:30:11 PM »
 

misko_2083

  • Gold Level Poster
  • *******
  • 687
    Posts
  • Reputation: 190
  • Linux Lite Member

  • CPU: Dual core Pentium E5700 3GHz

  • MEMORY: 3Gb

  • VIDEO CARD: GeForce GT 430
Yay :)
Just need to remind Jerry to change it in repo or it will change back the next time we update lite-software.
 

Re: Unknown Error & System Report
« Reply #9 on: June 12, 2015, 08:45:32 PM »
 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 7741
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 732
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 5.0 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 1650

  • Kernel: 5.x
Fixed :)
 

Re: Unknown Error & System Report
« Reply #10 on: July 01, 2015, 04:12:41 AM »
 

JmaCWQ

  • Forum Regular
  • ***
  • 227
    Posts
  • Country: 00
  • Reputation: 44

  • Linux Lite: 1.0.0
Just had that error from the first post pop up again, first time it's appeared since upgrading to 2.4.
Only thing I did that I hadn't done since upgrading that I can think of was to right click on an RAR on the Desktop and Extract Here, a short while later the error showed.
I normally use WinRAR for RAR files as the Archive Manager has an issue with RAR's that are password protected, it won't work.
But that time I forgot & used the right click > Exctract Here for the Archive Manager instead, extracted ok as there was no password.

No new software installed, last update run was about a week ago.

 


Tags:
 


Linux Lite 5.2 RC1 is now available for download and testing