You are Here:
Download Linux Lite 5.4 Final today - See Release Announcements



X Close Ad
X Close Ad
Ethernet connect to router but didnt get any IPV4

Author (Read 2015 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Ethernet connect to router but didnt get any IPV4
« on: January 10, 2021, 11:57:52 AM »
 

atpersian

  • New to Forums
  • *
  • 32
    Posts
  • Country: ir
  • Reputation: 2
  • IT consultant

  • Linux Lite: 5.0 64bit

  • CPU: intel pentium 3556 1.7GHz 2MB L3 cashe

  • MEMORY: 8Gb

  • VIDEO CARD: 1Gb

  • Kernel: 5.x
Dear all
i  have Hp Pavilion 640 G1  , install linuxlite 5.2 and use it after last update my local network  did not get any Ip from my router
i test everything like reset my router but problem not solve . i have windows on this laptop too and there is any problem on windows .
please some prof man help me to solve this  ;)
B R

Last Edit: January 11, 2021, 08:57:12 PM by firenice03
 


Re: Ethernet connect to router but didnt get any IPV4
« Reply #1 on: January 11, 2021, 03:03:42 PM »
 

TheDead

  • Gold Level Poster
  • *******
  • 881
    Posts
  • Country: ca
  • Reputation: 74
  • Linux Lite Worshipper
    • My OpenDesktop Projects

  • Linux Lite: 4.8 64bit

  • CPU: HAL9000

  • MEMORY: 2Gb

  • VIDEO CARD: Quantum State VR v.3

  • Kernel: 4.x
Hi!

What is the IP address that the network card in Lunux get?
If it's something like 169.154.xxx.xxx (x being numbers), your network card is not getting an address from the router.
- TheDead (TheUxNo0b)

If my blabbering was helpful, please click my [Thank] link.
 

Re: Ethernet connect to router but didnt get any IPV4
« Reply #2 on: January 11, 2021, 09:04:28 PM »
 

firenice03

  • Rockin' the FREE World
  • Global Moderator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 1570
    Posts
  • Country: us
  • Reputation: 264
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 5.4 64bit

  • CPU: AMD E2//Atom X5//AMD Phenom II X2

  • MEMORY: 4Gb

  • VIDEO CARD: AMD Mullin Radeon R2//Intel//AMD/ATI RS880

  • Kernel: 5.x
I fixed the image - you can use the BBC code on imgur - or use the image icon and the URL..

Looks like you're not getting an IPv4 address, mayh want to look at - https://www.linuxliteos.com/manual/network.html#wired
That may try a new cable...
LL 4.8 UEFI 64 bit ASUS E402W - AMD E2 (Quad) 1.5Ghz  - 4GB - AMD Mullins Radeon R2
LL 5.4 UEFI 64 bit Test UEFI Kangaroo (Mobile Desktop) - Atom X5-Z8500 1.44Ghz - 2GB - Intel HD Graphics
LL 4.8 64 bit HP 6005- AMD Phenom II X2 - 8GB - AMD/ATI RS880 (HD4200)
LL 3.8 32 bit Dell Inspiron Mini - Atom N270 1.6Ghz - 1GB - Intel Mobile 945GSE Express  -- Shelved
BACK LL5.4 64 bit Dell Optiplex 160 (Thin) - Atom 230 1.6Ghz - 4GB-SiS 771/671 PCIE VGA - Print Server
Running Linux Lite since LL2.2
 

Re: Ethernet connect to router but didnt get any IPV4
« Reply #3 on: January 12, 2021, 10:31:30 AM »
 

TheDead

  • Gold Level Poster
  • *******
  • 881
    Posts
  • Country: ca
  • Reputation: 74
  • Linux Lite Worshipper
    • My OpenDesktop Projects

  • Linux Lite: 4.8 64bit

  • CPU: HAL9000

  • MEMORY: 2Gb

  • VIDEO CARD: Quantum State VR v.3

  • Kernel: 4.x
OP said it worked in Windows. So maybe Kernel or driver related :

Seems intel has an officle driver... though it may be already available in the updates... if WiFi works ;)
https://downloadcenter.intel.com/fr/download/15817/Pilote-de-carte-r-seau-Intel-pour-les-connexions-r-seau-Gigabit-Ethernet-PCIe-Intel-sous-Linux-
- TheDead (TheUxNo0b)

If my blabbering was helpful, please click my [Thank] link.
 


Tags:
 

X Close Ad
X Close Ad

Download Linux Lite 5.4 Final today - See Release Announcements