You are Here:
Linux Lite 5.0 Final is now available for download and installation



Additional drivers "This device is not working" false positive?

Author (Read 850 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

 

nathg

  • New to Forums
  • *
  • 4
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 0
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 5.0 64bit

  • CPU: Intel Atom x5-Z8300

  • MEMORY: 2Gb

  • VIDEO CARD: Intel HD Graphics
I have this false positive message in drivers which states my Intel wifi is not working when in fact it is having no trouble at all on both 2.4GHz and 5GHz networks.  Download/upload speeds are fine.
The radio selection buttons "Using iwlwifi driver backport...." and "Do not use the device" are both greyed out and if I select "Continue using a manually installed driver" the Apply Changes button still remains greyed out.  So no matter what I do, the Intel Corporation: Wireless 3165 "This device is not working" message remains constantly there under the Additional Drivers tab.

But as mentioned before, wifi works fine on both channels.

Any ideas on what might be going on here?  See attachment for screenshot.

PS:  Great work on allowing LL 5.0 to boot on a 32bit UEFI system to install, this Compute Stick PC will live on a bit longer without Windows 10
Last Edit: June 01, 2020, 07:02:45 AM by nathg
 


Re: Additional drivers "This device is not working" false positive?
« Reply #1 on: June 01, 2020, 06:32:03 AM »
 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 7691
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 728
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 5.0 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 1650

  • Kernel: 5.x
Moved to Network Section. Please see here for embedding images - https://www.linuxliteos.com/forums/introductions/forum-posting-guidelines/ People won't download a zip file to look at an image. Cheers.
 

Re: Additional drivers "This device is not working" false positive?
« Reply #2 on: June 01, 2020, 07:00:18 AM »
 

nathg

  • New to Forums
  • *
  • 4
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 0
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 5.0 64bit

  • CPU: Intel Atom x5-Z8300

  • MEMORY: 2Gb

  • VIDEO CARD: Intel HD Graphics
Apologies, noted

Screenshot as below

 

 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 7691
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 728
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 5.0 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 1650

  • Kernel: 5.x
Firstly, it's working so don't touch anything :) Looks like you're benefiting from a newer kernel version, that's all. Seems the application can't report that information properly.

Sent from my Mobile phone using Tapatalk

 


Tags:
 


Linux Lite 5.0 Final is now available for download and installation