You are Here:
Install Updates Gimp Error - see Security & Bug Fixes Section Sticky



UEFI Build Test

Author (Read 92047 times)

0 Members and 52 Guests are viewing this topic.

Re: UEFI Build Test
« Reply #45 on: January 05, 2016, 01:16:43 AM »
 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 7145
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 670
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 3.8 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 960
Installer log crash details - /var/log/installer/debug: (Italian language chosen)

Code: [Select]
Ubiquity 2.18.8.11
Gtk-Message: Failed to load module "overlay-scrollbar"

(ubiquity:3973): Gtk-CRITICAL **: gtk_radio_button_set_group: assertion '!g_slist_find (group, radio_button)' failed

(ubiquity:3973): Gtk-CRITICAL **: gtk_radio_button_set_group: assertion '!g_slist_find (group, radio_button)' failed

(ubiquity:3973): IBUS-WARNING **: The owner of /home/linuxlite/.config/ibus/bus is not root!
update_release_notes_label()
update_release_notes_label()
update_release_notes_label()
locale.setlocale failed: unsupported locale setting (LANG=it_IT.UTF-8)
perl: warning: Setting locale failed.
perl: warning: Please check that your locale settings:
   LANGUAGE = "it_IT.UTF-8",
   LC_ALL = (unset),
   LANG = "it_IT.UTF-8"
    are supported and installed on your system.
perl: warning: Falling back to the standard locale ("C").
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
perl: warning: Setting locale failed.
perl: warning: Please check that your locale settings:
   LANGUAGE = "it_IT.UTF-8",
   LC_ALL = (unset),
   LANG = "it_IT.UTF-8"
    are supported and installed on your system.
perl: warning: Falling back to the standard locale ("C").
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory
perl: warning: Setting locale failed.
perl: warning: Please check that your locale settings:
   LANGUAGE = "it_IT.UTF-8",
   LC_ALL = (unset),
   LANG = "it_IT.UTF-8"
    are supported and installed on your system.
perl: warning: Falling back to the standard locale ("C").
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory
/usr/lib/ubiquity/plugins/ubi-timezone.py:208: Warning: Source ID 1717 was not found when attempting to remove it
  GLib.source_remove(self.timeout_id)
/usr/lib/ubiquity/plugins/ubi-timezone.py:208: Warning: Source ID 1754 was not found when attempting to remove it
  GLib.source_remove(self.timeout_id)
/usr/lib/ubiquity/plugins/ubi-console-setup.py:72: Warning: Source ID 1828 was not found when attempting to remove it
  GLib.source_remove(self.keyboard_layout_timeout_id)
/usr/lib/ubiquity/plugins/ubi-console-setup.py:74: Warning: Source ID 1831 was not found when attempting to remove it
  GLib.source_remove(self.keyboard_variant_timeout_id)
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
 


Re: UEFI Build Test
« Reply #46 on: January 05, 2016, 01:38:03 PM »
 

misko_2083

  • Gold Level Poster
  • *******
  • 686
    Posts
  • Reputation: 188
  • Linux Lite Member

  • CPU: Dual core Pentium E5700 3GHz

  • MEMORY: 3Gb

  • VIDEO CARD: GeForce GT 430
Installer log crash details - /var/log/installer/debug: (Italian language chosen)

Code: [Select]
Ubiquity 2.18.8.11
Gtk-Message: Failed to load module "overlay-scrollbar"

(ubiquity:3973): Gtk-CRITICAL **: gtk_radio_button_set_group: assertion '!g_slist_find (group, radio_button)' failed

(ubiquity:3973): Gtk-CRITICAL **: gtk_radio_button_set_group: assertion '!g_slist_find (group, radio_button)' failed

(ubiquity:3973): IBUS-WARNING **: The owner of /home/linuxlite/.config/ibus/bus is not root!
update_release_notes_label()
update_release_notes_label()
update_release_notes_label()
locale.setlocale failed: unsupported locale setting (LANG=it_IT.UTF-8)
perl: warning: Setting locale failed.
perl: warning: Please check that your locale settings:
   LANGUAGE = "it_IT.UTF-8",
   LC_ALL = (unset),
   LANG = "it_IT.UTF-8"
    are supported and installed on your system.
perl: warning: Falling back to the standard locale ("C").
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
perl: warning: Setting locale failed.
perl: warning: Please check that your locale settings:
   LANGUAGE = "it_IT.UTF-8",
   LC_ALL = (unset),
   LANG = "it_IT.UTF-8"
    are supported and installed on your system.
perl: warning: Falling back to the standard locale ("C").
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory
perl: warning: Setting locale failed.
perl: warning: Please check that your locale settings:
   LANGUAGE = "it_IT.UTF-8",
   LC_ALL = (unset),
   LANG = "it_IT.UTF-8"
    are supported and installed on your system.
perl: warning: Falling back to the standard locale ("C").
locale: Cannot set LC_CTYPE to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_MESSAGES to default locale: No such file or directory
locale: Cannot set LC_ALL to default locale: No such file or directory
/usr/lib/ubiquity/plugins/ubi-timezone.py:208: Warning: Source ID 1717 was not found when attempting to remove it
  GLib.source_remove(self.timeout_id)
/usr/lib/ubiquity/plugins/ubi-timezone.py:208: Warning: Source ID 1754 was not found when attempting to remove it
  GLib.source_remove(self.timeout_id)
/usr/lib/ubiquity/plugins/ubi-console-setup.py:72: Warning: Source ID 1828 was not found when attempting to remove it
  GLib.source_remove(self.keyboard_layout_timeout_id)
/usr/lib/ubiquity/plugins/ubi-console-setup.py:74: Warning: Source ID 1831 was not found when attempting to remove it
  GLib.source_remove(self.keyboard_variant_timeout_id)
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
No such schema 'com.canonical.indicator.session'
Is ibus-gtk installed?
Code: [Select]
apt-cache policy ibus-gtk
Locale is missing.
I would try to add the locale before installing.
Code: [Select]
sudo locale-gen "it_IT.UTF-8"and
Code: [Select]
sudo dpkg-reconfigure localesAfter that I would run the install.
 

Re: UEFI Build Test
« Reply #47 on: January 05, 2016, 08:16:05 PM »
 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 7145
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 670
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 3.8 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 960
ibus-gtk is installed. As far as the locale goes, we can't have people running a terminal command before they run the installer. It just has to work. For some reason, the installer isn't generating the locale as it's supposed to.
 

Re: UEFI Build Test
« Reply #48 on: January 05, 2016, 09:12:23 PM »
 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 7145
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 670
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 3.8 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 960
I'm still working through the language issue, I must have built and tested over a dozen ISO's in the last 2 days :(
 

Re: UEFI Build Test
« Reply #49 on: January 05, 2016, 09:30:47 PM »
 

avj

  • Gold Level Poster
  • *******
  • 530
    Posts
  • Country: us
  • Reputation: 110
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 2.8 64bit

  • CPU: Dual core Intel Pentium D 2.80GHz

  • MEMORY: 2Gb

  • VIDEO CARD: AMD/ATI RC410 Radeon Xpress 200/1100
I don't know if this will help or not but I found a bug report "IBUS-WARNING **: The owner of ~/.config/ibus/bus is not root!" related to gedit, in comment #12 it states:
Code: [Select]
The reason for this bug is that when you start gedit or so IM module from IBus got loaded. As you do "sudo", the user of IM module would be "root".

However, the ibus-daemon is started by the normal user in most cases, which would create ~/.config/ibus/bus if it doesn't exists.

IIRC, this is the limitation of current D-Bus technology that two processes having different user (uid) cannot communicate.
The warning is just the superfacial representation of it.

this is the link to the report:   https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/ibus/+bug/1125944

Again don't know if it will help, but I figured it couldn't hurt.  :)
I have not failed. Ive just found 10,000 ways that wont work. - Thomas Edison
 

Re: UEFI Build Test
« Reply #50 on: January 05, 2016, 10:05:51 PM »
 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 7145
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 670
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 3.8 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 960
Thanks avj. ibus is not the issue here, the above error regarding ibus is common place in linux distributions and not worth agonizing over. It never hurts to point things out though, sometimes in the haze of development, the glaringly obvious can be easily overlooked. :)

If I can't get this language issue sorted out, I'm currently leaning towards releasing the 64bit UEFI build as a 'Beta' in February, with the caveat that the install must be performed in US English. In some ways this is actually no different to how people from different languages currently install and use Linux Lite in terms of the language sticking upon first boot.

Then when we hit 3.0 in June, all should be well as we'll have a fresh new way of building LL with what I hope will not include this issue.
 

Re: UEFI Build Test
« Reply #51 on: January 08, 2016, 09:36:36 AM »
 

joeslinux

  • New to Forums
  • *
  • 1
    Posts
  • Reputation: 1
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 2.6 64bit

  • CPU: i7 4790k

  • MEMORY: 32Gb

  • VIDEO CARD: Nvidia GTX 980 ti
I'd like a few volunteers to test a new UEFI build I've been working on. The file will be hosted via private access. If you have a UEFI computer and would like to help test this ISO, please reply to this thread and let me know. This cannot be tested on VirtualBox, it must be installed to actual hardware :)

As it happens I have a spare PC I just built specifically to do bare metal Linux installs:
http://pcpartpicker.com/user/joestechnology/saved/#view=hjyNnQ

I'd be happy to help test and I can offer a full video capture of my tests.
 

Re: UEFI Build Test
« Reply #52 on: January 09, 2016, 07:46:29 AM »
 

Herbie

  • New to Forums
  • *
  • 3
    Posts
  • Reputation: 1
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 2.6 64bit

  • CPU: i7

  • MEMORY: 12Gb

  • VIDEO CARD: nvidia
@Jerry. Yes I agree, to the licence, will await instructions. :)
 

Re: UEFI Build Test
« Reply #53 on: January 09, 2016, 12:19:17 PM »
 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 7145
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 670
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 3.8 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 960
Herbie, joeslinux, details sent. Thank you :)
 

Re: UEFI Build Test
« Reply #54 on: January 09, 2016, 12:20:11 PM »
 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 7145
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 670
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 3.8 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 960
Jalcom, do you have any results yet? Cheers.
 

Re: UEFI Build Test
« Reply #55 on: January 10, 2016, 04:16:33 PM »
 

Herbie

  • New to Forums
  • *
  • 3
    Posts
  • Reputation: 1
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 2.6 64bit

  • CPU: i7

  • MEMORY: 12Gb

  • VIDEO CARD: nvidia
 What install options you choose (check boxes on the installer etc)
Updates & 3rd party selected. Selected, something else, created separate home partition.
- Whether this is a dual boot test or single boot (installing Linux Lite UEFI only on your computer)
Triple boot: Win 10 & Mint on ssd, LinuxLite on HDD.
- Any errors that occur during the install: please keep an eye on the installer, see where it crashes
No errors.
- Install using another keyboard selection, eg. English UK keyboard
English UK keyboard. Reverted to US, upon restart.
- Install in another language, eg. German or French etc.
English UK
- Screenshot any crashes or error messages
Seems to be all ok, apart from a brief message, upon startup, in top right of screen, about virtualbox.
System hangs on shutdown, I need to do a hard shutdown. This must be an upstream issue, as it also occurs on Linux Mint. I have not installed any additional drivers yet.
 

Re: UEFI Build Test
« Reply #56 on: January 10, 2016, 07:37:20 PM »
 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 7145
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 670
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 3.8 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 960
Thanks Herbie :)
 

Re: UEFI Build Test
« Reply #57 on: January 15, 2016, 10:40:07 PM »
 

firenice03

  • Rockin' the FREE World
  • Global Moderator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 1169
    Posts
  • Country: us
  • Reputation: 225
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 4.6 64bit

  • CPU: AMD E2//Atom X5//AMD Phenom II X2

  • MEMORY: 4Gb

  • VIDEO CARD: AMD Mullin Radeon R2//Intel//AMD/ATI RS880
I'll check my junk  ;)...
I hope to find something... Been debating something newer, but not sure I'll have by time..

Well I did pick up a little something new  ;D
It's a mobile desktop and has EFI and Secure Boot options; currently running I can see what you're doing Win10
If you're still testing I'm more than happy to give it a go... Curious of a few things myself..
If you want/need specs I can post back..
LL 4.6 UEFI 64 bit ASUS E402W - AMD E2 (Quad) 1.5Ghz  - 4GB - AMD Mullins Radeon R2
LL 4.6 64 bit HP 6005- AMD Phenom II X2 - 8GB - AMD/ATI RS880 (HD4200)
LL 4.4 UEFI 64 bit Test UEFI Kangaroo (Mobile Desktop) - Atom X5-Z8500 1.44Ghz - 2GB - Intel HD Graphics
LL 3.8 32 bit Dell Inspiron Mini - Atom N270 1.6Ghz - 1GB - Intel Mobile 945GSE Express
RETIRED LL 2.8 64 bit Dell Optiplex 160 (Thin) - Atom 230 1.6Ghz - 4GB-SiS 771/671 PCIE VGA
Running Linux Lite since LL2.2
 

Re: UEFI Build Test
« Reply #58 on: January 18, 2016, 08:16:48 AM »
 

Colin23erk

  • Forum Regular
  • ***
  • 212
    Posts
  • Country: gb
  • Reputation: 13
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 2.6 32bit

  • MEMORY: 256mb
I am interested in trying a UEFI iso of LinuxLite  . I have a HP Stream 11 32GB 64bit .  netbook  that I was about to wipe to do a clean install of Win 10 . When I have wiped the eMMC disk I would like to try Linux Lite as it is my preferred OS .
I made enquirers  about a UEFI version in early November but you had issues about Secure Boot and Microsoft wanting a licence fee

Colin
I Learn something new Every Day !
An "example" is worth a 1000 words
 

Re: UEFI Build Test
« Reply #59 on: January 22, 2016, 12:18:54 AM »
 

firenice03

  • Rockin' the FREE World
  • Global Moderator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 1169
    Posts
  • Country: us
  • Reputation: 225
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 4.6 64bit

  • CPU: AMD E2//Atom X5//AMD Phenom II X2

  • MEMORY: 4Gb

  • VIDEO CARD: AMD Mullin Radeon R2//Intel//AMD/ATI RS880
Ok so I've given it a few go's and I receive an error at the Grub portion of the install...

For Info...
- What install options you choose (check boxes on the installer etc)
Something else
- Whether this is a dual boot test or single boot (installing Linux Lite UEFI only on your computer)
Dual boot, LL on a separate partition and disk (micro SD)
- Any errors that occur during the install: please keep an eye on the installer, see where it crashes
Installing Grub2 package - - install fails
- Install using another keyboard selection, eg. English UK keyboard
Thus far defaults English
- Install in another language, eg. German or French etc.
English
- Screenshot any crashes or error messages
See below

I've created 3 partitions on the disk... Screenshots after the error
- The EFI partition tried both EFI (cannot select for loader) and Bios Grub (selected for loader)
Grub error on both
- A swap partition
- A root "/" partition

LL files/OS appear to install ("/" has typical LL file structure) - Grub portion fails...





System spec should it help...
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16883722001
LL 4.6 UEFI 64 bit ASUS E402W - AMD E2 (Quad) 1.5Ghz  - 4GB - AMD Mullins Radeon R2
LL 4.6 64 bit HP 6005- AMD Phenom II X2 - 8GB - AMD/ATI RS880 (HD4200)
LL 4.4 UEFI 64 bit Test UEFI Kangaroo (Mobile Desktop) - Atom X5-Z8500 1.44Ghz - 2GB - Intel HD Graphics
LL 3.8 32 bit Dell Inspiron Mini - Atom N270 1.6Ghz - 1GB - Intel Mobile 945GSE Express
RETIRED LL 2.8 64 bit Dell Optiplex 160 (Thin) - Atom 230 1.6Ghz - 4GB-SiS 771/671 PCIE VGA
Running Linux Lite since LL2.2
 


 


Install Updates Gimp Error - see Security & Bug Fixes Section Sticky