You are Here:
Install Updates Gimp Error - see Security & Bug Fixes Section Sticky



[ SOLVED ] Updated Inkscape but it didn't update the icon

Author (Read 2158 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Updated Inkscape but it didn't update the icon
« on: March 31, 2017, 05:46:03 AM »
 

kris84

  • New to Forums
  • *
  • 32
    Posts
  • Country: us
  • Reputation: 2
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 4.6 64bit
Hello, all,

I'm relatively new to Linux, and have been running LinuxLite 3.2 64-bit for about 6 weeks now. It came pre-loaded with Inkscape 0.91. I wanted to upgrade to 0.92 as it's what I use on Windows. Also, I find that the icon for 0.91 is too similar in appearance to other icons (file manager icons for example), so I wanted to get the icon for 0.92 so it's easier to see and I can find it quicker. However, after I upgraded the software via the package manager, everything says it's Inkscape 0.92, but the program menu, favorites, and panel areas still show the old icon. I completely removed all packages, rebooted, and re-installed them, but the result was the same. I checked in my /usr/share/icons folders, and all the inkscape.png files show the new 0.92 icon. Yet somehow it is not displaying that in these areas, so are the icons for the menu and panel stored somewhere else that they need to be replaced manually?
Last Edit: April 03, 2017, 02:53:58 AM by kris84
 


Re: Updated Inkscape but it didn't update the icon
« Reply #1 on: March 31, 2017, 09:49:32 AM »
 

bitsnpcs

  • Platinum Level Poster
  • **********
  • 3185
    Posts
  • Country: 00
  • Reputation: 300

  • Linux Lite: 3.2 64bit
Hello kris84,

Ji wrote about how to solve this

quote from the above link -
the snap build has an old look on the window’s toolbar, scrollbar, and menus. To make the editor look smooth, you may wish to install the .deb package from Inkscape PPA

It will be a good after uninstall to use Menu>System>Lite Tweaks to Autoremove package and clear package cache before reinstalling.



Last Edit: March 31, 2017, 09:58:04 AM by bitsnpcs
 

Re: Updated Inkscape but it didn't update the icon
« Reply #2 on: March 31, 2017, 09:57:07 AM »
 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 7080
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 663
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 3.8 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 960
Hello, all,

I'm relatively new to Linux, and have been running LinuxLite 3.2 64-bit for about 6 weeks now. It came pre-loaded with Inkscape 0.91.

Where did you get Linux Lite from that it was pre-loaded with Inkscape 0.91? We don't bundle that program.
 

Re: Updated Inkscape but it didn't update the icon
« Reply #3 on: March 31, 2017, 11:09:55 AM »
 

kris84

  • New to Forums
  • *
  • 32
    Posts
  • Country: us
  • Reputation: 2
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 4.6 64bit
Ji wrote about how to solve this

It will be a good after uninstall to use Menu>System>Lite Tweaks to Autoremove package and clear package cache before reinstalling.

I followed your instructions, and Ji's to the letter, but I still show an old icon. I uninstalled inkscape via package manager, ran Lite Tweaks to remove the packages completely, rebooted, installed inkscape from the command line using the ppa given in Ji's article, but the icon is still from version 0.91...

Where did you get Linux Lite from that it was pre-loaded with Inkscape 0.91? We don't bundle that program.

I downloaded it from the LinuxLiteOS.com site, but I honestly can't remember if I torrented or downloaded from a mirror. It's also possible I installed Inkscape myself, but why an old version would have been installed is a mystery (I wouldn't have done that intentionally).
 

Re: Updated Inkscape but it didn't update the icon
« Reply #4 on: March 31, 2017, 06:05:46 PM »
 

bitsnpcs

  • Platinum Level Poster
  • **********
  • 3185
    Posts
  • Country: 00
  • Reputation: 300

  • Linux Lite: 3.2 64bit
Hello kris84,

can you try this method to uninstall and purge then install again and see if it has the newer icon ?
 

Re: Updated Inkscape but it didn't update the icon
« Reply #5 on: April 01, 2017, 03:28:44 AM »
 

kris84

  • New to Forums
  • *
  • 32
    Posts
  • Country: us
  • Reputation: 2
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 4.6 64bit
can you try this method to uninstall and purge then install again and see if it has the newer icon ?

I followed those instructions and then re-installed using the ppa, but I still have the old icon. This is kinda frustrating...
 

Re: Updated Inkscape but it didn't update the icon
« Reply #6 on: April 01, 2017, 03:40:52 AM »
 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 7080
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 663
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 3.8 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 960
What features are in this version that weren't in the previous that you require?
 

Re: Updated Inkscape but it didn't update the icon
« Reply #7 on: April 01, 2017, 10:37:08 AM »
 

bitsnpcs

  • Platinum Level Poster
  • **********
  • 3185
    Posts
  • Country: 00
  • Reputation: 300

  • Linux Lite: 3.2 64bit
What features are in this version that weren't in the previous that you require?
Hello Jerry,
I am unsure which features yet that kris84 requires until he/she reply.
Only the stated one being that the icons are not being the correct ones for the version, they are too similar to the LL file manager icon.
In the release notes it says that the important change/difference is that this newer version now supports the CSS3 standard of 96dpi, whereas the previous version did not support CSS3 standard as it was 90dpi.
 

Re: Updated Inkscape but it didn't update the icon
« Reply #8 on: April 01, 2017, 11:29:42 AM »
 

firenice03

  • Rockin' the FREE World
  • Global Moderator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 1150
    Posts
  • Country: us
  • Reputation: 223
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 4.6 64bit

  • CPU: AMD E2//Atom X5//AMD Phenom II X2

  • MEMORY: 4Gb

  • VIDEO CARD: AMD Mullin Radeon R2//Intel//AMD/ATI RS880
Just looking -- It maybe that the new icons require additional configuration??
Kinda skimmed it but here's some info - http://logosbynick.com/new-icons-for-inkscape/

And icon sets..
https://inkscape.org/en/gallery/=inkscape-gui-icon-set/
LL 4.6 UEFI 64 bit ASUS E402W - AMD E2 (Quad) 1.5Ghz  - 4GB - AMD Mullins Radeon R2
LL 4.6 64 bit HP 6005- AMD Phenom II X2 - 8GB - AMD/ATI RS880 (HD4200)
LL 4.4 UEFI 64 bit Test UEFI Kangaroo (Mobile Desktop) - Atom X5-Z8500 1.44Ghz - 2GB - Intel HD Graphics
LL 3.8 32 bit Dell Inspiron Mini - Atom N270 1.6Ghz - 1GB - Intel Mobile 945GSE Express
RETIRED LL 2.8 64 bit Dell Optiplex 160 (Thin) - Atom 230 1.6Ghz - 4GB-SiS 771/671 PCIE VGA
Running Linux Lite since LL2.2
 

Re: Updated Inkscape but it didn't update the icon
« Reply #9 on: April 02, 2017, 03:26:56 AM »
 

kris84

  • New to Forums
  • *
  • 32
    Posts
  • Country: us
  • Reputation: 2
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 4.6 64bit
What features are in this version that weren't in the previous that you require?

No special features really. I use 0.92 on my Windows partition, and others in my household use that version. I'd like us all to be using the same thing.

Only the stated one being that the icons are not being the correct ones for the version, they are too similar to the LL file manager icon.

This is my main complaint. With many applications open in the panel, it takes a few extra seconds each time I change windows to make sure I'm going back to Inkscape and not a File Manager window. The new 0.92 icon is different enough that I recognize it instantly. What I don't understand is why the correct icon is in the /usr/shared/icons folders, but it doesn't display those icons anywhere in the system. Somehow, somewhere, the old icon is still in there, but I've yet to find it.
 

Re: Updated Inkscape but it didn't update the icon
« Reply #10 on: April 02, 2017, 10:25:13 AM »
 

bitsnpcs

  • Platinum Level Poster
  • **********
  • 3185
    Posts
  • Country: 00
  • Reputation: 300

  • Linux Lite: 3.2 64bit
FSearch is very good .
Do 0.91 and 0.92 icon have the same name and the search tool will find both, so you can remove the 0.91.
 

Re: Updated Inkscape but it didn't update the icon
« Reply #11 on: April 02, 2017, 11:18:21 AM »
 

kris84

  • New to Forums
  • *
  • 32
    Posts
  • Country: us
  • Reputation: 2
  • Linux Lite Member

  • Linux Lite: 4.6 64bit
FSearch is very good .
Do 0.91 and 0.92 icon have the same name and the search tool will find both, so you can remove the 0.91.

I did a search like you said and found that there were inkscape.png files inside of the Faenza directory of my icons folder. So I copied the ones from the /usr/share/icons/hicolor folders into the /usr/share/icons/Faenza/apps/  and it worked! I now have the new 0.92 icons for Inkscape displayed throughout the system! I don't understand Linux well enough yet to have thought to look in the system's icon theme folder, but that seems to be where the problem was. Thanks.
 

Re: Updated Inkscape but it didn't update the icon
« Reply #12 on: April 02, 2017, 05:22:19 PM »
 

bitsnpcs

  • Platinum Level Poster
  • **********
  • 3185
    Posts
  • Country: 00
  • Reputation: 300

  • Linux Lite: 3.2 64bit
It is excellent news kris84  :)
Glad you have got it working how you want now.
If you edit your first post in the thread you can select "Solved" in the drop down menu, it will help others find this solution.
 


Tags:
 


Install Updates Gimp Error - see Security & Bug Fixes Section Sticky