You are Here:
Linux Lite 4.4 Final has been released. See the Release Announcements section for more information.



[SOLVED] Upgraded to LL2.6 - Lite Control Center won't open...

Author (Read 4069 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

[SOLVED] Upgraded to LL2.6 - Lite Control Center won't open...
« on: September 02, 2015, 01:49:44 PM »
 

m654321

  • Gold Level Poster
  • *******
  • 814
    Posts
  • Country: gb
  • Reputation: 80
  • Linux Lite Member, 'Advocate' & Donator

  • Linux Lite: 3.8 64bit

  • CPU: Intel Core T7100@1.8GHz (2cores) on a Dell Latitude D630

  • MEMORY: 4Gb

  • VIDEO CARD: Intel GM965/GL960 Integrated Graphics Controller
I have just upgraded LL2.4 to 2.6 on two of my laptops.

For the UEFI dual-boot set-up, upgrading appeared to complete fine, except that following rebooting the Lite Control Cented refused to open, as in all subsequent reboots...
... is there anything I can do to kick it into action?

Thanks in advance for any help
Mike
 
Last Edit: September 03, 2015, 12:59:54 AM by m654321
64bit OS installed in Legacy mode on MBR (msdos/ext4) formatted SSDs, except the pi which uses a micro SDHC card:
2017 - Raspberry pi 3B (4cores) ~ Arm710@1.2GHz - LibreElec, used for upgrading our Samsung TV (excellent for the task)  
2012 - Lenovo G580 2689 (2cores; 4threads] ~ i3-3110M - LL3.8/Win8.1 dual-boot (working very smoothly)
2011 - Samsung NP-N145 Plus (1core; 2threads) ~ Intel Atom N455@1.66GHz - Manjaro (tried LL3 series but lagged)
2008 - Asus X71Q (2cores) ~ Intel T3200@2.0GHz - LL3.8 (working very well)
2007 - Dell Latitude D630 (2cores) ~ Intel T7100@1.8GHz - LL3.8/Win8.1 dual-boot (LL really zippy!) - my daily driver  :-)
 


Re: [SOLVED] Upgraded to LL2.6 - Lite Control Center won't open...
« Reply #1 on: September 02, 2015, 02:40:45 PM »
 

torreydale

  • PayPal Supporter
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 1472
    Posts
  • Country: us
  • Reputation: 239
  • * Forum Moderator *

  • Linux Lite: 4.4 64bit

  • CPU: Intel Core i5-5300U (-HT-MCP-)

  • MEMORY: 8Gb

  • VIDEO CARD: Intel Broadwell-U Integrated Graphics
Have you tried reinstalling?  Below is the old fashioned way to install the beta version.  I'm not sure if this is for the production version.

Code: [Select]
sudo apt-get update && sudo apt-get install lite-controlcenter

You could try opening Install/Remove Software and marking it for reinstallation that way.
Last Edit: September 02, 2015, 02:45:09 PM by torreydale
Want to thank me?  Click my [Thank] link.
 

Re: [SOLVED] Upgraded to LL2.6 - Lite Control Center won't open...
« Reply #2 on: September 02, 2015, 03:18:09 PM »
 

m654321

  • Gold Level Poster
  • *******
  • 814
    Posts
  • Country: gb
  • Reputation: 80
  • Linux Lite Member, 'Advocate' & Donator

  • Linux Lite: 3.8 64bit

  • CPU: Intel Core T7100@1.8GHz (2cores) on a Dell Latitude D630

  • MEMORY: 4Gb

  • VIDEO CARD: Intel GM965/GL960 Integrated Graphics Controller
Thanks torreydale - I tried both options that you suggested, following removal of lite-controlcenter, but again, lite-controlcenter stubbornly refuses to open when clicked on...

64bit OS installed in Legacy mode on MBR (msdos/ext4) formatted SSDs, except the pi which uses a micro SDHC card:
2017 - Raspberry pi 3B (4cores) ~ Arm710@1.2GHz - LibreElec, used for upgrading our Samsung TV (excellent for the task)  
2012 - Lenovo G580 2689 (2cores; 4threads] ~ i3-3110M - LL3.8/Win8.1 dual-boot (working very smoothly)
2011 - Samsung NP-N145 Plus (1core; 2threads) ~ Intel Atom N455@1.66GHz - Manjaro (tried LL3 series but lagged)
2008 - Asus X71Q (2cores) ~ Intel T3200@2.0GHz - LL3.8 (working very well)
2007 - Dell Latitude D630 (2cores) ~ Intel T7100@1.8GHz - LL3.8/Win8.1 dual-boot (LL really zippy!) - my daily driver  :-)
 

Re: [SOLVED] Upgraded to LL2.6 - Lite Control Center won't open...
« Reply #3 on: September 02, 2015, 03:32:35 PM »
 

shaggytwodope

  • Forum Regular
  • ***
  • 222
    Posts
  • Reputation: 44
  • Linux Lite Member
    • Shaggy's Blog

  • CPU: Intel i5 4440

  • MEMORY: 8Gb

  • VIDEO CARD: Intel HD Graphics 4600
Thanks torreydale - I tried both options that you suggested, following removal of lite-controlcenter, but again, lite-controlcenter stubbornly refuses to open when clicked on...



Can you open a terminal and type
Code: [Select]
lite-controlcenter and share any output.
The Truth is out there.
Be sure to check the Manual out and always report Bugs or feature requests.
 

Re: [SOLVED] Upgraded to LL2.6 - Lite Control Center won't open...
« Reply #4 on: September 02, 2015, 04:05:50 PM »
 

m654321

  • Gold Level Poster
  • *******
  • 814
    Posts
  • Country: gb
  • Reputation: 80
  • Linux Lite Member, 'Advocate' & Donator

  • Linux Lite: 3.8 64bit

  • CPU: Intel Core T7100@1.8GHz (2cores) on a Dell Latitude D630

  • MEMORY: 4Gb

  • VIDEO CARD: Intel GM965/GL960 Integrated Graphics Controller
Thanks shaggytwodope.  The output from the terminal is as follows:

mike@mike-G750JS:~$ lite-controlcenter
Traceback (most recent call last):
  File "<frozen importlib._bootstrap>", line 2135, in _find_spec
AttributeError: 'DynamicImporter' object has no attribute 'find_spec'

During handling of the above exception, another exception occurred:

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/share/litecc/litecenter.py", line 12, in <module>
    from gi.repository import WebKit as webkit
  File "/usr/lib/python3/dist-packages/gi/importer.py", line 53, in find_module
    'introspection typelib not found' % namespace)
ImportError: cannot import name WebKit, introspection typelib not found
64bit OS installed in Legacy mode on MBR (msdos/ext4) formatted SSDs, except the pi which uses a micro SDHC card:
2017 - Raspberry pi 3B (4cores) ~ Arm710@1.2GHz - LibreElec, used for upgrading our Samsung TV (excellent for the task)  
2012 - Lenovo G580 2689 (2cores; 4threads] ~ i3-3110M - LL3.8/Win8.1 dual-boot (working very smoothly)
2011 - Samsung NP-N145 Plus (1core; 2threads) ~ Intel Atom N455@1.66GHz - Manjaro (tried LL3 series but lagged)
2008 - Asus X71Q (2cores) ~ Intel T3200@2.0GHz - LL3.8 (working very well)
2007 - Dell Latitude D630 (2cores) ~ Intel T7100@1.8GHz - LL3.8/Win8.1 dual-boot (LL really zippy!) - my daily driver  :-)
 

Re: [SOLVED] Upgraded to LL2.6 - Lite Control Center won't open...
« Reply #5 on: September 02, 2015, 04:54:29 PM »
 

shaggytwodope

  • Forum Regular
  • ***
  • 222
    Posts
  • Reputation: 44
  • Linux Lite Member
    • Shaggy's Blog

  • CPU: Intel i5 4440

  • MEMORY: 8Gb

  • VIDEO CARD: Intel HD Graphics 4600
Thanks shaggytwodope.  The output from the terminal is as follows:

mike@mike-G750JS:~$ lite-controlcenter
Traceback (most recent call last):
  File "<frozen importlib._bootstrap>", line 2135, in _find_spec
AttributeError: 'DynamicImporter' object has no attribute 'find_spec'

During handling of the above exception, another exception occurred:

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/share/litecc/litecenter.py", line 12, in <module>
    from gi.repository import WebKit as webkit
  File "/usr/lib/python3/dist-packages/gi/importer.py", line 53, in find_module
    'introspection typelib not found' % namespace)
ImportError: cannot import name WebKit, introspection typelib not found


Not sure how it was removed, but please install this pacakge:
Code: [Select]
sudo apt-get install gir1.2-webkit-3.0 and try to open control center again using the terminal.
The Truth is out there.
Be sure to check the Manual out and always report Bugs or feature requests.
 

Re: [SOLVED] Upgraded to LL2.6 - Lite Control Center won't open...
« Reply #6 on: September 03, 2015, 12:47:48 AM »
 

m654321

  • Gold Level Poster
  • *******
  • 814
    Posts
  • Country: gb
  • Reputation: 80
  • Linux Lite Member, 'Advocate' & Donator

  • Linux Lite: 3.8 64bit

  • CPU: Intel Core T7100@1.8GHz (2cores) on a Dell Latitude D630

  • MEMORY: 4Gb

  • VIDEO CARD: Intel GM965/GL960 Integrated Graphics Controller
Quote
Not sure how it was removed, but please install this pacakge: Code: sudo apt-get install gir1.2-webkit-3.0 and try to open control center again using the terminal.

I entered the code for installing webkit.  I wasn't sure what code to use to open the application from the terminal, so instead went to open lite-controlcenter directly from the Menu.
It worked  ;) - many thanks for your help with this shaggytwodope - much appreciated.

What code should I use for opening any application from the terminal?

Cheers
Mike

64bit OS installed in Legacy mode on MBR (msdos/ext4) formatted SSDs, except the pi which uses a micro SDHC card:
2017 - Raspberry pi 3B (4cores) ~ Arm710@1.2GHz - LibreElec, used for upgrading our Samsung TV (excellent for the task)  
2012 - Lenovo G580 2689 (2cores; 4threads] ~ i3-3110M - LL3.8/Win8.1 dual-boot (working very smoothly)
2011 - Samsung NP-N145 Plus (1core; 2threads) ~ Intel Atom N455@1.66GHz - Manjaro (tried LL3 series but lagged)
2008 - Asus X71Q (2cores) ~ Intel T3200@2.0GHz - LL3.8 (working very well)
2007 - Dell Latitude D630 (2cores) ~ Intel T7100@1.8GHz - LL3.8/Win8.1 dual-boot (LL really zippy!) - my daily driver  :-)
 

Re: [SOLVED] Upgraded to LL2.6 - Lite Control Center won't open...
« Reply #7 on: September 03, 2015, 12:59:38 AM »
 

shaggytwodope

  • Forum Regular
  • ***
  • 222
    Posts
  • Reputation: 44
  • Linux Lite Member
    • Shaggy's Blog

  • CPU: Intel i5 4440

  • MEMORY: 8Gb

  • VIDEO CARD: Intel HD Graphics 4600
Quote
Not sure how it was removed, but please install this pacakge: Code: sudo apt-get install gir1.2-webkit-3.0 and try to open control center again using the terminal.

I entered the code for installing webkit.  I wasn't sure what code to use to open the application from the terminal, so instead went to open lite-controlcenter directly from the Menu.
It worked  ;) - many thanks for your help with this shaggytwodope - much appreciated.

What code should I use for opening any application from the terminal?

Cheers
Mike


In this case its lite-controlcenter like I mentioned in my previous post. This is done sometimes to debug and issue. Glad it's working for you now. Thanks for letting us know, and it had been fixed now.
The Truth is out there.
Be sure to check the Manual out and always report Bugs or feature requests.
 

Re: [SOLVED] Upgraded to LL2.6 - Lite Control Center won't open...
« Reply #8 on: October 16, 2015, 07:13:56 AM »
 

N4RPS

  • Donator
  • Platinum Level Poster
  • **********
  • 1151
    Posts
  • Country: us
  • Reputation: 154
  • Knows JUST ENOUGH Linux to be DANGEROUS
    • Orphans for Christ, Self Advocates of Mecklenburg

  • Linux Lite: 2.6 64bit

  • CPU: Several Different 32-bit & 64-bit CPUs, 2-8 GB RAM

  • MEMORY: 8Gb

  • VIDEO CARD: Several Different AMD and Intel GPUs
Hello!

Who da man? SHAG da man!

Not sure how it was removed, but please install this pacakge: sudo apt-get install gir1.2-webkit-3.0 and try to open control center again using the terminal./quote]

Installing Onboard on my Dell 3135 netbook breaks Lite Control Center here. It must mess with gir-webkit somehow.

Reinstalling gir-webkit fixed me up, too.Sure is nice to have BOTH Onboard AND LCC again!

73 DE N4RPS
Rob


A gun in your hand is worth more than a whole police force on the phone.
 

Re: Upgraded to LL2.6 - Lite Control Center won't open...
« Reply #9 on: December 24, 2015, 08:25:55 AM »
 

m654321

  • Gold Level Poster
  • *******
  • 814
    Posts
  • Country: gb
  • Reputation: 80
  • Linux Lite Member, 'Advocate' & Donator

  • Linux Lite: 3.8 64bit

  • CPU: Intel Core T7100@1.8GHz (2cores) on a Dell Latitude D630

  • MEMORY: 4Gb

  • VIDEO CARD: Intel GM965/GL960 Integrated Graphics Controller
I am having problems again, with opening the Linux Control Center in LL2.6

The output from the terminal is as follows:

mike@LL-G750JS:~$ lite-controlcenter
Traceback (most recent call last):
  File "<frozen importlib._bootstrap>", line 2158, in _find_spec
AttributeError: 'DynamicImporter' object has no attribute 'find_spec'

During handling of the above exception, another exception occurred:

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/share/litecc/litecenter.py", line 13, in <module>
    from gi.repository import WebKit as webkit
  File "/usr/lib/python3/dist-packages/gi/importer.py", line 53, in find_module
    'introspection typelib not found' % namespace)
ImportError: cannot import name WebKit, introspection typelib not found

When this happened before (see previous posts on this thread), it was fixed by installing girl.2-webkit-3.0, but in this instance this didn't seem to work - here is the output from the terminal...

mike@LL-G750JS:~$ sudo apt-get install girl.2-webkit-3.0
[sudo] password for mike:
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
E: Unable to locate package girl.2-webkit-3.0
E: Couldn't find any package by regex 'girl.2-webkit-3.0'
mike@LL-G750JS:~$
 
Any help is much appreciated.
Many thanks & Merry Christmas
Mike

Last Edit: December 24, 2015, 08:28:15 AM by m654321
64bit OS installed in Legacy mode on MBR (msdos/ext4) formatted SSDs, except the pi which uses a micro SDHC card:
2017 - Raspberry pi 3B (4cores) ~ Arm710@1.2GHz - LibreElec, used for upgrading our Samsung TV (excellent for the task)  
2012 - Lenovo G580 2689 (2cores; 4threads] ~ i3-3110M - LL3.8/Win8.1 dual-boot (working very smoothly)
2011 - Samsung NP-N145 Plus (1core; 2threads) ~ Intel Atom N455@1.66GHz - Manjaro (tried LL3 series but lagged)
2008 - Asus X71Q (2cores) ~ Intel T3200@2.0GHz - LL3.8 (working very well)
2007 - Dell Latitude D630 (2cores) ~ Intel T7100@1.8GHz - LL3.8/Win8.1 dual-boot (LL really zippy!) - my daily driver  :-)
 

Re: [SOLVED] Upgraded to LL2.6 - Lite Control Center won't open...
« Reply #10 on: December 24, 2015, 08:36:01 AM »
 

Jerry

  • Linux Lite Creator
  • Administrator
  • Platinum Level Poster
  • *****
  • 6897
    Posts
  • Country: nz
  • Reputation: 640
  • Linux Lite Member
    • Linux Lite OS

  • Linux Lite: 3.8 64bit

  • CPU: Intel Xeon Dual CPU's E5645 2.4GHz 12 Cores

  • MEMORY: 16Gb

  • VIDEO CARD: nVidia GeForce GTX 960
Check your spelling of the package, it's gir1.2-webkit-3.0 not girl.2-webkit-3.0 Copy and paste to prevent errors :)
 

Re: [SOLVED] Upgraded to LL2.6 - Lite Control Center won't open...
« Reply #11 on: December 24, 2015, 11:17:44 AM »
 

m654321

  • Gold Level Poster
  • *******
  • 814
    Posts
  • Country: gb
  • Reputation: 80
  • Linux Lite Member, 'Advocate' & Donator

  • Linux Lite: 3.8 64bit

  • CPU: Intel Core T7100@1.8GHz (2cores) on a Dell Latitude D630

  • MEMORY: 4Gb

  • VIDEO CARD: Intel GM965/GL960 Integrated Graphics Controller
Many thanks @ Jerry for pointing out my spelling error!

Cheers
Mike
64bit OS installed in Legacy mode on MBR (msdos/ext4) formatted SSDs, except the pi which uses a micro SDHC card:
2017 - Raspberry pi 3B (4cores) ~ Arm710@1.2GHz - LibreElec, used for upgrading our Samsung TV (excellent for the task)  
2012 - Lenovo G580 2689 (2cores; 4threads] ~ i3-3110M - LL3.8/Win8.1 dual-boot (working very smoothly)
2011 - Samsung NP-N145 Plus (1core; 2threads) ~ Intel Atom N455@1.66GHz - Manjaro (tried LL3 series but lagged)
2008 - Asus X71Q (2cores) ~ Intel T3200@2.0GHz - LL3.8 (working very well)
2007 - Dell Latitude D630 (2cores) ~ Intel T7100@1.8GHz - LL3.8/Win8.1 dual-boot (LL really zippy!) - my daily driver  :-)
 


Tags:
 


Linux Lite 4.4 Final has been released. See the Release Announcements section for more information.