Software - Support > Installing Linux Lite

Recommended CLI Commands to Execute for Error Log?

(1/2) > >>

OzarkJoe:
I'm running Linux Lite 6.0 rc. Everything has been going fine until I played around too much. I made some changes in the display UI and my laptop froze. Upon reboot it sent me to the infamous login loop. I used Ctrl+Alt+F2 and was able to successfully login - username and password worked. Account/credentials are good. I'm now at the CLI.

As mentioned above this seems to be set off by me playing with the graphics settings.

Here’s the question... What commands do I need to run that will help diagnose the problem?

Thank you.

Joe


--- Code: ---CPU:
  Topology: Dual Core model: AMD E-300 APU with Radeon HD Graphics bits: 64
  type: MCP arch: Bobcat L2 cache: 512 KiB bogomips: 5190
  Speed: 1298 MHz min/max: 780/1300 MHz Core speeds (MHz): 1: 1298 2: 782
  Flags: 3dnowprefetch abm aperfmperf apic arat clflush cmov cmp_legacy
  constant_tsc cpuid cr8_legacy cx16 cx8 de extapic extd_apicid fpu fxsr
  fxsr_opt ht hw_pstate ibs lahf_lm lbrv lm mca mce misalignsse mmx mmxext
  monitor msr mtrr nonstop_tsc nopl npt nrip_save nx pae pat pausefilter
  pdpe1gb pge pni popcnt pse pse36 rdtscp rep_good sep skinit sse sse2 sse4a
  ssse3 svm svm_lock syscall tsc vme vmmcall wdt

-Computer-
• Processor : AMD E-300 APU with Radeon(tm) HD Graphics
• Memory : 7724MB (988MB used)
• Machine Type : Notebook
• Operating System : Linux Lite 6.0
• Date/Time : Tue 26 Apr 2022 12:55:59 PM CDT

-Display-
• Resolution : 1366x768 pixels
• OpenGL Renderer : AMD PALM (DRM 2.50.0 / 5.15.0-27-generic, LLVM 13.0.1)
• X11 Vendor : The X.Org Foundation

-Audio Devices-
• Audio Adapter : HDA-Intel - HD-Audio Generic

-Input Devices-
• Power Button
• Lid Switch
• Power Button
• AT Translated Set 2 keyboard
• Video Bus
• SynPS/2 Synaptics TouchPad
• HD-Audio Generic Mic
• HD-Audio Generic Headphone
• TOSHIBA Web Camera - HD: TOSHIB

--- End code ---

• Sent from my Android phone using Tapatalk •

OzarkJoe:
Update...

I booted from the Linux Lite 6.0 USB Stick install source. Once I was at the trial version desktop went to my system snapshots and I'm installing my first clean setup from there.

Once the snapshot is complete I'll report back my results.

I'm also gathering all the CLI tutorials I can find. I may not know the answers, but I'll know where to find them.

Thanks.

Joe

• Sent from my Android phone using Tapatalk •

OzarkJoe:
Nope, that didn't fix my login problem. My laptop returned to the same username/password page as before. It should automatically login. The boot loops continue.

I'm not that far in to do a complete new/fresh install.

• Sent from my Android phone using Tapatalk •

firenice03:
If you reverted a snapshot or backup?? was that prior to setting auto login?
When you log on is this a normal login or a tty session (Ctrl+Alt+F2) ... To exit or return to GUI try -  Ctrl+Alt+F7 ..
- Should you attempt to undo or fix via the tty...
Might be worth a try log in and set up auto login again??

stevef:
Trying to understand the issue a bit more.


--- Quote ---I made some changes in the display UI
--- End quote ---

What tweaks were done just before the machine froze.


--- Quote ---Upon reboot it sent me to the infamous login loop
--- End quote ---

A description of what happens might help.


--- Quote ---went to my system snapshots and I'm installing my first clean setup from there'
--- End quote ---

Is this using Timeshift aka System Restore Utility or DejaDup aka Backups or something else

Just a suggestion, but  after logging in to the tty via ctrl+alt+f2 maybe try the command


--- Code: ---startx
--- End code ---

Followed by return and post the result with any error messages

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version