Software - Support > Installing Linux Lite

Linux Lite 3.0 asks for login password

<< < (5/6) > >>

Jerry:
Ah perhaps LL boots just fine, it's just when it goes idle in Live mode that people are saying it locks.
I have disabled the sleep feature for 3.2
Nice one firenice03 :)

firenice03:

--- Quote from: Jerry on June 04, 2016, 10:36:48 PM [email protected] what do you mean by 'Boot Live USB and let it sit till it went to sleep upon wake I was prompted' ?

--- End quote ---

Sorry.. I booted into the LiveUSB, all was normal. I let the netbook/laptop sit idle. After about 5 minutes or so the system went to sleep, screen went black. Upon waking the system, moving touchbad/key input - the screen was locked.

To unlock I entered user name "linux" with no password (after 1st attempt stated incorrect did a 2nd time and was returned to the desktop..

I believe there was another post where the user was on a laptop..
I can see where laptops maybe going to sleep especially during install and resulting in a prompt..

Jerry:
@firenice03 what do you mean by 'Boot Live USB and let it sit till it went to sleep upon wake I was prompted' ?

firenice03:
Just checked and was able to replicate..
32bit installer on the mini... Netbook running on battery

Boot Live USB and let it sit till it went to sleep upon wake I was prompted..


- Have you performed an md5sum check? http://www.winmd5.com/
I did when I downloaded (checked via Power Shell)
- What software did you use to write the image?
Win32Image
- Are you using a DVD or USB?
4GB USB
- If you are being asked for login credentials, which of these user/password combinations worked when you tried to login linux and or ubuntu ?
linux (had to try twice before unlocking) blank password
- Where did you download the ISO from (please provide a link)
From the initial final thread - Sourceforge?

Additional info
USB was created on Win7 - win32image
The USB was repartitioned and formatted (DiskPart) prior.

Jerry:
UPDATE: Most reported issues with Rufus. Yumi and Multiboot don't work (from what has been reported by some users). I have tested both 32bit and 64 bit in both DD and ISO mode with the latest Rufus and I have no problems booting Linux Lite 3.0 Please use the latest version of Rufus https://rufus.akeo.ie/ for testing.

I'll open the thread now for replies from people who are being asked for login credentials in Linux Lite 3.0

If you are having issues, please check the following:

- Have you performed an md5sum check? http://www.winmd5.com/
- What software did you use to write the image?
- Is this on a Desktop computer?
- Is it on a Laptop/Ultrabook/Netbook with the power plugged into mains, or running on battery?
- Are you using a DVD or USB?
- Is the login screen asking for a password during boot up, or has the computer booted to the desktop in live mode, and then locked?
- Are you starting the install immediately after live boot, or are you letting the pc go into screen-lock mode, and then trying an install?
- If you are being asked for login credentials, which of these user/password combinations worked when you tried to login linux and or ubuntu ?
- Where did you download the ISO from (please provide a link)

Please answer ALL of these questions in your replies.

Testing is encouraged from existing community members.

Thank you:)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version